ייצוג זוכים בהוצאה לפועל – כל מה שאתם צריכים לדעת

תוכן עניינים

בתקופה האחרונה, אנו עדים לכך שחייבים רבים יותר מבעבר אינם משיבים את כספם. אחד מהגורמים לכך הוא משבר הקורונה שיצר פערים כלכליים גדולים ואילץ עסקים רבים להיסגר, בעוד שבינתיים הנושים שלהם נשארו עם חובות. בצד השני של המתרס, ישנם עסקים אחרים שמצבם אינם טוב יותר – הם לא נסגרו אך נותרו עם חובות רבים שעליהם לשלם לספקים, לאנשי מקצוע איתם עבדו ועוד. התוצאה? כדור שלג שלא פוסח על אף אחד ומותיר מחד אנשים שיש להם חובות, ומאידך זוכים – כלומר אנשים שחייבים להם כסף.

 

לא מעט אנשים סבורים כי זוכים בהוצאה לפועל הינם חיים את חייהם באופן שלו ושקט. הרי בסופו של דבר הכסף הולך להגיע, הלא כך הדבר? בפועל, העניין יותר מורכב מכך. כאשר נפסק פסק דין לטובתו של אדם, הזמן שעובר מהרגע שבו הפס"ד ניתן עד הרגע בו הכסף אכן מגיע אליו עשוי לארוך חודשים, ולפעמים אפילו שנים. בלא מעט מקרים, הגבייה היא גבייה קשה במיוחד, שכרוכה בבירוקרטיה ארוכה, מייאשת וגם אז – החוב לא מגיע כל כך בקלות. זכרו: יש סיכוי שלאותו אדם שחייב לכם כסף ישנם נושים רבים נוספים, ולכן העניין עשוי להיות לא פשוט במיוחד.

 

בשל כך רבים מהזוכים מבקשים שירות הנקרא "ייצוג זוכים בהוצאה לפועל". שירות זה עוזר להם לבצע את גביית החוב בצורה יעילה, מהירה שאינה מאלצת אותם "לעבוד" בגבייה אלא משאירה את העבודה לעורך הדין שזהו תפקידו.

 

ייצוג זוכים בהוצאה לפועל – כיצד זה עובד?

במסגרת הליך ייצוג הזוכים עורך הדין ידאג לייצוג הולם שלכם אל מול ההוצאה לפועל ולפרוצדורות שונות כגון פתיחת תיקים, מימוש פסק דין וכו'. מטרתו של עורך הדין בתהליך היא לסייע לקבלת החוב כמה שיותר מהר – דבר שעשוי להיות קשה במיוחד, משום שהחייב יצטרך למצוא פתרונות למצבו. במרבית הפעמים, הסדרי חוב מהווים פיתרון נפוץ כאשר אין את הכסף לשלם.

 

לא מן הנמנע שבהמשך התהליך יתעוררו בעיות נוספות כגון: חייבים שמסתירים/מזייפים פרטים על חשבון הבנק שלהם כדי לא לשלם את החוב במלואו (וכמובן שמדובר בעבירה פלילית) או לא מגישים טפסים במכוון על מנת לנסות ולעכב את התהליך כמה שיותר. תפקידו של עורך דין ייצוג זוכים הוא למנוע את המצבים האלה ולייצג לטובת החייב. לכן, חשוב שתבחרו בעורך דין שיודע את רזי החוק והדקויות מצד אחד, וגם מהצד השני בעורך דין שיודע להגיב מהר ובזמן. כפי שאתם בוודאי מבינים, הזמן הוא קריטי.

 

כדי לקבל עוד מידע על חייבים המשתמטים מתשלום לחצו כאן

 

ההגבלות שניתן להפעיל על החייב

במהלך הליך הייצוג ניתן להפעיל מספר סנקציות כנגד החייב, על מנת לאלץ אותו להשיב את חובו במהירות ולא לבזבז את כספו על דברים שאינם הכרחיים למחייתו. סנקציות כאלה יכולות להיות לדוגמה: צו עיכוב יציאה מהארץ, עיקול נכסים (הדירה שלו), עיקול מטלטלין (למשל: עיקול רכב), ביטול רישיון נהיגה ובמקרים קיצוניים אף מאסר. תהליך הפעלת הסנקציות מתבצע על ידי גוף ההוצאה לפועל וכולל תהליך שחייב להתבצע על ידי עורך דין מומחה לתחום גביית חובות.

 

ראו גם: גביית חובות – איך עושים את זה נכון?

 

 

*האמור הינו בגדר מידע כללי בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ/ליווי משפטי

אהבתם? שתפו:

מרכז מידע המשפטי

לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

התקשרו 050-711-8585 או השאירו פרטים:
זקוקים לסיוע מהיר? נשמח לעזור בכל שאלה:

מוזמנים לחפש מידע באתר