גביית חובות, בעיקר של חברה או בית עסק, היא הליך מורכב, המצריך סיוע משפטי. למה לא כדאי להתעכב בהליכי גבייה ומה הנזק שעלול להיגרם מעיכוב כזה לעסק? כל המידע בהמשך!
גביית חובות היא נושא כאוב, בעיקר כשמדובר בניהול חברה או בית עסק. ההתקשרויות הכספיות הרבות של החברה עם לקוחות, גורמות לכך שלא כל התשלומים מגיעים ליעדם. תמיד יימצאו הלקוחות שיחמקו מתשלום תמורת השירות או המוצר שקיבלו, בתירוצים שונים.
היווצרות של חובות רבים, מביאה את בעל העסק לתחושת לחץ וחוסר אונים מחד ולפגיעה בתזרים המזומנים מאידך.
מדובר בסיטואציה לא נעימה, גם לאור העובדה שבין הנושה לחייב קיימת היכרות מוקדמת ויש ביניהם יחסי מסחר, שלא כדאי לאבד. אבל למרות זאת ולמרות שהליך הגבייה אינו פשוט, בעל העסק אינו יכול לוותר על התמורה שמגיעה לו.
כספים שלא נגבו בזמן, ייצרו עד מהרה גירעון גדול בחשבון העסק ועלולים להחזירו אחורה ואף להביא לקריסתו ולכן יש לפנות במצב כזה להליכים משפטיים, כדי לגבות את החוב.
כיצד מתבצעת גביית חובות?
הליך גביית חובות כולל, בשלב הראשון, פנייה לחייב כדי לנסות ולפתור את הסכסוך בצורה ידידותית ולקבל ממנו את הכסף, מבלי לערב צד שלישי.
אם הצעד לא הביא לתוצאות, יכול בעל העסק להגיש תביעה נגד החייב בבית המשפט. לאחר מתן פסק הדין, אם נקבע שהחייב נדרש לפרוע את חובו, הוא יידרש לעשות זאת.
אם לא עשה כך, רשאי בעל העסק להגיש תביעה לקיום פסק הדין, בלשכה להוצאה לפועל. לחייב יימסר בשלב הזה מכתב התראה, המאפשר לו לפרוע את חובו בתוך פרק זמן מסוים, ולא, ייפתח נגדו תיק בהוצאה לפועל ויינקטו הליכי נגדו גבייה שונים.
סיוע משפטי בגביית חובות
כדי לנהל הליך משפטי מסודר של גביית חובות, יש להסתייע בעורך דין גבייה מומחה שמכיר את החוק על כל סעיפיו. עורך הדין יפנה תחילה ללקוח הסרבן בניסיון לפתור את הסכסוך מחוץ לכותלי בית המשפט. בהמשך, אם יהיה בכך צורך הוא ייצג אותו בהליך הגבייה בבית המשפט ומול ההוצאה לפועל.