החיים העסקיים והפרטיים כאחד, מערימים עלינו לא פעם קשיים ומצבים לא נעימים שאיתם אנו נאלצים להתמודד. האם נקלעתם למצב בו אדם או גוף כלשהו התחייבו לשלם לכם, אך בסופו של יום נתקלתם בסירוב, או במה שנראה כמו התחמקויות מתשלום? אם כן, חשוב שתדעו כי יש דרך להתמודד ואינכם היחידים שחוו זאת, עכשיו או בעבר. כשאנשים אינם עומדים בהתחייבויותיהם הכספיות, לעיתים נדמה שאין מה לעשות, ויש להשלים עם אובדן הכסף. אולם, חשוב שתכירו כי המציאות שונה מכך בתכלית: באמצעות עורך דין גבייה מקצועי ניתן להטות את הכף לטובתכם בלמעלה מ-85% מהמקרים.
עורך דין חובות, הוא האישיות המדויקת שמכירה את החוק על בוריו ואת האסטרטגיות המשפטיות שיאפשרו את גביית החוב ב"דרך המלך" – כלומר תוך צמצום הפגיעה בנושה, אך מנגד בנחישות וללא לאות עד גביית הסכום המלא. אל תוותרו על הכסף שמגיע לכם!
גביית החוב בעזרת עורך דין מומחה: עו"ד רייפר
עו"ד אייל רייפר עוסק בגביית חובות מזה שנים רבות. את ההתמחות עבר בפרקליטות וברשות האכיפה והגבייה, ומעבר להיותו עורך דין, אייל צבר ניסיון יקר ערך בעולם העסקים, גם בארץ וגם בארה"ב. הידע שרכש לאורך הקריירה מתורגם להתנהלות מיטבית מול כל נושה, בין אם מדובר עסקי או פרטי.
חשוב להדגיש כי גביית חובות דורשת ידע ספציפי וייחודי. רק עורך דין מומחה ומנוסה, העוסק בתחום באופן קבוע יכול לסייע לכם לקבל את המגיע לכם, ולהימנע מהפסדים כספיים.
במשרד דרעי רייפר ושות', תוכלו לקבל שירות אישי מעו"ד אייל רייפר. עו"ד רייפר מביא לידי ביטוי את היכולות המקצועיות בנושא גביית חובות, בדיוק כפי שעשה בתיקים רבים אחרים שהסתיימו בהחזר כספי לזוכים.
ייעוץ ראשוני ללא מחויבות מצידכם: תשלום על בסיס הצלחה בלבד!
על-מנת לקבל ייעוץ בהתאמה אישית, מוזמנים ליצור איתנו קשר. אנו נבצע בדיקת היתכנות ראשונית של סיכויי ההצלחה ללא תשלום וללא שום התחייבות. ההתחייבות היא אך ורק שלנו – ואנו מתחייבים לבדיקה קפדנית המושתתת על ניסיון מקצועי רב שנים וייצוג אלפי תיקים, לרבות מורכבים במיוחד.
ההתנהלות מולנו מתבצעת בשקיפות מוחלטת: הסכם שכר הטרחה ברור ומובן (גם למי שאינו משפטן), בלי אותיות קטנות או סעיפים מעורפלים, והכי חשוב: התשלום הוא רק לאחר שנצליח לגבות עבורכם את החוב. לא הצלחנו לגבות את החוב? אתם לא משלמים!
איך גובים חוב מלקוחות שלא משלמים?
כשלקוח לא משלם את הכספים שהוא חייב לכם בעסק, ניתן לנקוט במספר אמצעים כגון:
- פנייה ישירה ללקוח – בשלב הראשון יש לפנות ישירות ללקוח בנושא גביית החובות בעל פה או בכתב ולהסביר לו באופן ברור ותקיף שהוא חייב סכום כסף עבור מוצר/שירות שסופק וטרם שולם. יש לציין במדויק מהו סכום החוב, מה המועד האחרון לתשלום על פי הסכמה קודמת, ומהן ההשלכות הצפויות אם התשלום לא יבוצע במועד. חשוב לתעד הכל.
- שליחת מכתב התראה ללקוח שלא משלם – הצעד הבא כולל שליחה של מכתב התראה לתשלום חוב מטעם עו"ד. יש לפרט במכתב את סכום החוב, הרקע לחוב והמצאת אזהרה לחייב שבמקרה שלא ישולם החוב בתוך פרק הזמן שנקבע, יינקטו נגד החייב הליכים משפטיים. מכתב זה נועד להרתיע את הלקוח הסרבן ולהזכיר לו שמדובר בסכום כסף שעליו חלה חובה חוקית לשלמו.
- פתיחת תיק בהוצאה לפועל – על פי חוק ההוצאה לפועל, ניתן לפתוח תיק כנגד לקוח שלא פרע חוב בסך של למעלה מ-75,000 ש"ח, כאשר קיים הסדר חוזי תקף ומחייב בין הצדדים. במצב זה, לא נדרש אישור של בית משפט כתנאי לפתיחת התיק. פקיד ההוצאה לפועל שולח ללקוח התראה על פתיחת התיק, ולאחר מכן ניתן לנקוט באמצעי גביית חובות ועיקול מכוח החלטות של פקיד ההוצאה לפועל.
- פנייה לערכאות משפטיות – כאשר אין אפשרות לפתוח תיק בהוצאה לפועל ללא הליך משפטי או במקרים בהם יש מחלוקת מהותית על קיום החוב, ניתן להגיש תביעות חוב אזרחיות כנגד החייב בבית המשפט. ביהמ"ש מכריע בתביעות כספיות בגין חובות מדי יום, ובמסגרת הליך זה מוציא פסק דין המחייב את פירעון החוב.
כמה זמן לוקח לגבות חוב בהוצאה לפועל?
תהליך גבייה של חוב מלקוח דרך ההוצאה לפועל, יכול להימשך מספר חודשים ולהגיע עד למספר שנים, בהתאם לנסיבות המקרה ועמדת החייב. לאחר הגשת התיק להוצל"פ, פקיד ההוצאה לפועל שולח מכתב התראה לחייב, המאפשר לו לשלם את החוב או להגיב תוך פרק זמן קצר. אם החוב לא משולם, ממשיכים בהליכי הוצאה לפועל כדי לאתר נכסים שניתן לעקל כדי לפרוע את החוב מתוכם.
תהליך איתור הנכסים ומימושם בפועל יכול לארוך זמן רב, בין השאר מפני שישנן עילות שונות המאפשרות לחייב לעכב זמנית את מכירת נכסיו, כמו ערעור על מהלכים בתיק או אובדן כושר פירעון זמני. עם זאת, החוק קובע כי תיק בהוצאה לפועל לא ייסגר כל עוד לא חלפו 10 שנים מפתיחתו, אלא אם כן שולם החוב במלואו קודם לכן.
לסיכום, משך הזמן הממוצע לגביית חוב בהוצאה לפועל או לביצוע של גביית צ'קים חוזרים נע בין חצי שנה ל-3 שנים, אך לכל כלל יש את היוצא מן הכלל – וכן ייתכנו מקרים שהתהליך יימשך 10 שנים ואף יותר (במקרים כאלה, משרדנו כבר בשיחת הטלפון ימליץ לכם לא להיכנס לתיק בדרך כלל, אלא למצוא פתרון אחר). לכן בכל אופן, מומלץ לפעול לגביית החוב באופן יזום ונמרץ כבר משלביו הראשונים, על מנת לקצר ככל הניתן את משך הטיפול בתיק.
לקצר את משך התהליך למינימום
כשמישהו חייב לכם כסף, בייחוד אם מדובר על סכום משמעותי, מן הסתם תרצו לקבל אותו תוך זמן קצר ככל האפשר. המומחיות של עו"ד אייל רייפר מסייעת גם בהיבט החשוב הזה.
ראשית, פתיחת התיק בהוצאה לפועל תתבצע במהירות המרבית הודות לניסיונו הרב של עו"ד רייפר בתחום. כמובן שפתיחת התיק עומדת בכל דרישות החוק וכוללת תשומת לב יתרה לכל פרט ופרט, כך שתוכלו להיות בטוחים שלא ייגרמו עיכובים מיותרים.
לאחר מכן, עו"ד רייפר משתמש בכלים משפטיים שונים לרבות עיקול של נכסים שונים של החייב, הגבלת היציאה שלו מהארץ ועוד. יש לא מעט תיקים שבהם הפעלת לחץ אפקטיבי באמת תבהיר לחייב שגם לו יש אינטרס מובהק בסיום הפרשה, כמובן באמצעות תשלום החוב.
דרך נוספת שבה נקצר עבורכם את משך התהליך היא משא ומתן יעיל. הסדר נוח, כמובן מבלי לוותר על אינטרסים מהותיים שלכם, מו"מ מייתר את הצורך בהליכים משפטיים מורכבים וממושכים, ומאפשר לכם לקבל כסף בהקדם ולהמשיך הלאה בחיים.
כמו כן, נפעל במהירות ובתקיפות לסכל התנגדויות או בקשות לעיכוב הליכים, כדי למנוע סחבת לא ראויה. אחרי טיפול באינספור תיקי הוצאה לפועל, עו"ד רייפר אמון על זיהוי מוקשים מראש ונטרולם במהירות – וגם לפקטור הזה יש השפעה חיובית על קיצור משך הזמן עד להשלמת הגבייה בהצלחה.
מתי כדאי להתחיל לנקוט בצעדים משפטיים לגביית החוב?
ההחלטה מתי להתחיל בהליכים משפטיים לגביית חוב עם עורך דין בעל התמחות בתחום החובות תלויה במספר גורמים. ראשית, כאשר החייב לא עמד בלוח הזמנים שניתן לו במסגרת הפנייה הישירה ומכתבי התראה, יש להעריך האם יש סיכוי סביר שהחוב אכן ייפרע בהמשך ללא צורך בצעדים משפטיים, או שמא החייב אינו מתכוון לשלם כלל.
שנית, יש לבחון מה סכום החוב והאם הוא מצדיק השקעה של משאבים בהליכים ממושכים ויקרים של הוצאה לפועל או תביעה. אם מדובר בסכומים נמוכים יחסית, לעיתים עדיף לוותר על החוב. מנגד, אם החוב גבוה ואי פירעונו פוגע משמעותית במצב הפיננסי, כדאי לנקוט בצעדים משפטיים בהקדם.
מומלץ להתייעץ עם עורך דין הוצאה לפועל כבר בשלבים המוקדמים, ברגע שמתעוררים קשיים עם גביית התשלום מהלקוח החייב. לעיתים, כבר הפנייה הישירה הראשונה ללקוח ודרישת התשלום צריכה להיעשות בצורה מקצועית על ידי עורך דין שידאג לתעד הכל כראוי ולהפעיל לחץ ראשוני.
עם זאת, לכל המאוחר מומלץ מאוד להיוועץ בעורך דין לגביית חובות לפני שליחת מכתב התראה רשמי ללקוח. מכתב כזה צריך להיות מנוסח בידי משפטן מקצועי שיודע כיצד להבהיר ללקוח שמדובר באזהרה רצינית המהווה הקדמה לנקיטת הליכים משפטיים. שיתוף פעולה עם עו"ד כבר בשלב זה עשוי להגדיל משמעותית את הסיכוי לגביית החוב מבלי להגיע לעימות משפטי יקר וממושך.
פנו אלינו עוד היום: ונקדם עבורכם את הליך גביית החובות!
לנוכח החשיבות של נקיטת פעולות משפטיות באופן מיידי, אנחנו מקפידים על זמינות מקסימלית עבור לקוחותינו ועל לוח זמנים הדוק. עם הפנייה הראשונית אלינו נאסוף את כל המידע הרלוונטי ונבנה תמונת מצב כבסיס לקבלת ההחלטות המיטביות. עו"ד רייפר יסקור בפניכם את האופציות, כולל יתרונות וחסרונות של כל דרך פעולה אפשרית, ויקדם את היישום של הדרך הנבחרת.
הלחץ המדויק, האפקטיבי ובעיקר המהיר על כל חייב משפר במידה ניכרת את סיכויי ההצלחה, ולכן אנחנו חוזרים על ההמלצה: פנו אלינו עוד היום, כדי שאפשר יהיה לגבות את החובות ביעילות ובמינימום זמן.
איך עורך דין הוצאה לפועל תורם לסיכויי ההצלחה בגביית החוב?
עורך דין גבייה מנוסה יכול לתרום רבות להצלחת התהליך, הודות להבנתו את החוקים והתקנות בתחום ויכולתו לבחור את האסטרטגיה המתאימה לנסיבות המקרה. כך למשל, הוא ידע מתי כדאי להגיש תביעה משפטית ומתי עדיף לפנות קודם כל להוצאה לפועל. בנוסף על כך, יש לו את הניסיון והידע לאתר נכסים השייכים לחייב ולממש אותם ביעילות לצורך פירעון החוב.
עורך הדין אף יכול לספק "אומדן סיכויים" מקצועי לגבי סיכויי הצלחת גביית החוב בהתאם לנתוני המקרה – לרבות מקרים של גביית שיקים שחזרו. כמו כן, הוא יודע להמליץ מתי שווה לנסות ולהגיע לפשרה או הסדר עם החייב, ומתי הסיכויים לכך נמוכים. יתרון נוסף הוא שעורך הדין יכול לייצג את האינטרסים של הנושה מול החייב במקצועיות ותוך הפעלת לחץ משפטי.
עם חלוף הזמן ממועד יצירת החוב, גדלים הסיכויים שהחייב ינקוט פעולות כדי להקשות על גבייתו. לדוגמא, החייב עשוי לנסות להעביר את הכספים והנכסים שלו כמו למשל: דירה, מכונית או חשבון בנק, לבני משפחה או צדדים שלישיים במטרה להסתירם או לצמצם בנכסים שמהם ניתן לגבות חוב. ככל שחולף הזמן, כך גדלים הסיכויים שהחייב יבצע פעולות כאלה. יתר על כן, עם חלוף הזמן פוחתת המוטיבציה של הנושה להשקיע זמן ומשאבים בגביית החוב, במיוחד אם מדובר בסכומים קטנים יחסית. לא אחת אנו עדים לנושים אשר מחליטים לוותר על ניסיונות גביית חובות ישנים מפאת ייאוש ואובדן תקווה. כל אלה משפיעים ישירות על סיכויי הגבייה של החוב. זאת בדיוק הסיבה שחשוב כל כך לגבות רק באמצעות עורך דין הסדרי חובות – המומחה ומנוסה בנושא זה.
5 המפתחות למקסום סיכויי הצלחת גביית החוב עם עו"ד רייפר
- ניסיון רב שנים – ההצלחות הרבות של עו"ד רייפר בגביית חובות – הן על בסיס תביעה, הן באמצעות משא ומתן והן דרך ההוצאה לפועל – מאפשרות לו לדעת איך להתנהל בכל מצב, ולמעשה לשכפל את ההצלחות.
- יושרה מלאה – כולל המלצה להימנע מניסיון של גביית חוב שאין היתכנות אמיתית לגבייתו.
- אסטרטגיה משפטית – תוך התייחסות לצעדים הצפויים של החייבים, מתוך שאיפה גם להבטיח זכייה וגם לקצר את פרק הזמן עד לקבלת הכסף.
- התמצאות מוחלטת בפרטים – בכל שלב ושלב של תהליך הגבייה, על-מנת להימנע ממצב שבו כשלים טכניים מהווים מכשול בדרך להצלחה.
- נחישות חסרת פשרות – גם במקרים שנראים אבודים, כשיש נתיב שמוביל אל גביית החוב.
גביית חובות: בהוצאה לפועל או בבית המשפט?
גבייה של חובות יכולה להתבצע באחת משתי הדרכים: בית משפט או הוצאה לפועל. בית המשפט הוא שמשמש כגוף השיפוטי שקובע האם אכן קיים חוב, מהו גובהו של החוב ומיהם הצדדים המעורבים, זאת לאחר שמתקיים דיון משפטי במסגרתו כל צד מציג את טענותיו וראיותיו.
בסופו של דבר, בית המשפט מוציא פסק דין שקובע את קיום החוב ואת גובהו.
לעומת זאת, הוצאה לפועל היא גוף ממשלתי ותפקידה לאכוף פסקי דין שמוציאים בתי המשפט, ובנוסף מסמכים אחרים כמו המחאות ושטרות, שמהווים הוכחה לקיומו של החוב. ההוצאה לפועל יכולה לנקוט במגוון אמצעים לצורך גביית החוב, ביניהם עיקול חשבון בנק או משכורת, עיקול של רכוש ובמקרים חמורים אפילו מאסר.
מהו ההבדל בין שני הגופים הללו? בית המשפט הוא זה שקובע את עצם קיום החוב, בעוד ההוצאה לפועל אוכפת אותו. ההליכים שמתקיימים בבית המשפט הם לרוב מורכבים וארוכים יותר, בעוד שההליכים בהוצאה לפועל עשויים להיות מהירים יותר.
חשוב לזכור – גם במקרים בהם לא ניתן פסק דין, למשל מקרה של שיק שחזר, ניתן לפנות להוצאה לפועל.
לפי נתוני רשות האכיפה והגבייה, היקף החובות בהוצאה לפועל בישראל עומד על מיליארדי שקלים. נתון זה מדגיש את חשיבותה של פעולה מהירה ויעילה בגביית חובות. חשוב להדגיש כי קיימות שיטות גבייה לא חוקיות, כגון גביית חובות על ידי ביקורי בית מאיימים, שיחות טלפון ממספרים חסויים, או שימוש באלימות מילולית או פיזית. שיטות אלו אסורות על פי חוק, ועשויות לגרור סנקציות פליליות כנגד הנושה.
עורך דין גביית חובות מקצועי יוכל לייעץ לכם בנוגע לשיטות הגבייה החוקיות והמתאימות ביותר, שיהיו גם היעילות ביותר לגביית החוב.
ניהול הליכים משפטיים, בין אם זה בבית משפט או בהוצאה לפועל, דורש ידע משפטי וניסיון. מומלץ להיעזר בשירותיו של עורך דין המתמחה בדיני חוזים וגביית חובות. עורך הדין יוכל לסייע לכם בהגשת תביעת חוב, בניהול הליכים משפטיים, ובייצוגכם מול החייב וגורמים משפטיים.
שימוש בשיטות יעילות וחוקיות, לצד ייעוץ משפטי מקצועי, יגדילו את הסיכויים לגבות את החוב המגיע לכם.
בקיאות מעמיקה גם בניהול הליכים משפטיים וגם מול ההוצאה לפועל
עו"ד אייל רייפר מיומן מאוד גם בהתנהלות מול בתי המשפט וגם מול לשכות ההוצאה לפועל. לאור ההבדלים המשמעותיים בין שני אפיקים אלה, הבקיאות הנדרשת כדי להפיק מקסימום תועלת מניהול הליך משפטי שונה מהותית מהבקיאות לצורך פעולה מיטבית באמצעות לשכות ההוצאה לפועל ורשות האכיפה והגבייה.
רק עורך דין שיודע לעבוד נכון מול שני הגופים האלה, יכול להבטיח את גביית החוב באופן היעיל ביותר. בנוסף, כשאתם פונים לעורך דין שרשם הצלחות בשני המסלולים, אתם יכולים לדעת בוודאות שההמלצות שתקבלו ממנו ניתנו אך ורק על סמך מאפייני המקרה שלכם ולטובת האינטרסים שלכם.
מהם התנאים לפתיחת תיק בהוצאה לפועל ללא צורך בפסק דין?
במסגרת הליכי גבייה של חוב, ישנם מקרים שבהם ניתן לפתוח תיק בהוצאה לפועל, גם ללא צורך שיתקבל פסק דין מבית המשפט. מצבים אלו נועדו לייעל את תהליך הגבייה, במקרים שבהם קיימת ראיה ברורה לחוב, שלא מותירה מקום לספק.
אלו הם התנאים לפתיחת תיק הוצאה לפועל, ללא צורך בקבלת פסק דין:
- שטרות – שיקים, שטרות חוב או שטרות חליפין שלא כובדו, מהווים עילה מוצדקת לפתיחת תיק בהוצאה לפועל. על השטר להיות מקורי וחייבת להיות ראיה ברורה לכך שהוא אכן לא כובד על ידי החייב.
- תביעה על סכום קצוב – במקרים בהם החוב אינו גבוה מ – 75,000 שקלים וקיימת ראיה בכתב המעידה על קיומו, ניתן לפתוח תיק הוצאה לפועל ללא צורך בהמתנה לפסק דין או בקיומו של פסק דין בכלל. ראיה בכתב יכולה להיות הסכם הלוואה, חוזה, חשבונית מס וכדומה.
- משכנתא – במקרים מסוימים, ניתן לפתוח תיק בהוצאה לפועל לצורך מימוש משכנתא, גם ללא קבלת פסק דין, במידה שהחייב הפר את תנאי הסכם המשכנתא.
חשוב לציין שגם במקרים אלו, על הנושה לעמוד בכל הדרישות הפרוצדורליות של הלשכה להוצאה לפועל ולהגיש את כל המסמכים הנדרשים.
ייעוץ, ליווי וייצוג על ידי עורך דין גבייה במקרים כאלה, יכול לסייע בניווט בתהליך – עורך דין אייל רייפר יוודא שהתיק יפתח בצורה תקינה וינוהל בצורה אפקטיבית, יוודא שלא חסרים מסמכים ויוביל את המהלכים הבירוקרטיים והמשפטיים.
מה כולל השירות של המשרד שלנו כשאין צורך בפסק דין?
- בדיקה יסודית של הנסיבות – כדי שתוכלו לדעת בוודאות שאכן אין צורך בפסק דין ושניתן לפנות ישירות ללשכת הוצאה לפועל.
- איסוף המסמכים הדרושים – לצורך הגשת תביעה על סכום קצוב יש למלא טופס 203, ולצרף אליו כתב תביעה מפורט ומנומק, העתק של הראייה לגבי קיומו של החוב (חוזה וכדומה), העתק של מכתב ההתראה שנשלח לחייב וכן אישור לגבי השליחה בדואר רשום או המסירה האישית.
כדי להגיש תביעה למימוש שטרות או שיקים, יש למלא טופס 205, ולצרף אליו פלט מהבנק או לחילופין צילום של השיק משני צדדיו או של השטר.
בכל מקרה יש לצרף גם אסמכתא רלוונטית לגבי פרטי חשבון הבנק אליו יועבר הכסף שייגבה מהחייב, ואישור על תשלום אגרה: בתביעה על סכום קצוב האגרה היא בגובה 1% מסכום החוב או 119 ₪, הסכום הגבוה מבין השניים (כל הסכומים הנקובים נכונים לשנת 2025).
בתביעה למימוש שטר או שיק האגרה עומדת על 1.25% מסכום החוב או 203 ₪, הסכום הגבוה מבין השניים. במקרה של תביעה במסלול המקוצר יש לשלם אגרה נוספת בסך 70 ₪. תשלום זה מצטרף לחוב וישולם בסופו של תהליך הגבייה על ידי החייב.
- טיפול בהתנגדות – אם הוגשה כזו על ידי החייב.
- נקיטת כל האמצעים הדרושים לגביית החוב – מיד לאחר שחולפים 30 יום ממועד פתיחת התיק, בהתאם לחוק.
תהליך ההוצאה לפועל לאחר מתן פסק דין בבית משפט
במקרים שבהם ניתן פסק דין בבית משפט, שמחייב את החייב לשלם סכום כסף אך הוא לא עשה זאת מרצונו ומכאן שהחוב עדיין קיים ועומד כנגדו, עומדת בפני הזוכה האפשרות לפתוח תיק הוצאה לפועל.
תהליך פתיחת התיק בהוצאה לפועל לאחר מתן פסק דין, נחלק לכמה שלבים:
- ראשית, על הזוכה להמתין חודש ימים ממועד מתן פסק הדין, או מהמועד שבו העניין הובא לידיעתו של החייב, אלא אם כן צוין אחרת בפסק הדין. התקופה הזו של 30 הימים נועדה על מנת לאפשר לחייב להסדיר את החוב שלו מתוך רצון עצמאי, זאת כדי למנוע הליכים מיותרים שעלולים לפגוע בו.
- לאחר מכן, במקרה שהחוב לא הוסדר מרצונו של החייב, יש להגיש בקשה לפתיחת תיק הוצאה לפועל בלשכה הרלוונטית, ולצרף אליה את פסק הדין המקורי ואסמכתא לתשלום אגרה.
- עם פתיחת התיק בלשכת ההוצאה לפועל, יישלח לחייב מכתב התראה ואזהרה, שמסביר שעליו לשלם את החוב בתוך פרק זמן מוגדר, או שעליו להגיש בקשה לעיכוב או לביטול ההליכים.
במידה שהחייב לא יעשה זאת, משמע לא ישלם את החוב וגם לא יגיש בקשה לעיכוב או לביטול, הזוכה יוכל לנקוט באמצעי גבייה שונים שמציעה ההוצאה לפועל, ביניהם עיקול משכורת, חשבון בנק, מיטלטלין, נדל"ן, הגבלת רישיון נהיגה ועוד.
תהליך אפקטיבי במיוחד עם משרד עו"ד דרעי רייפר
את כל השלבים של תהליך הוצאה לפועל אחרי שניתן פסק דין של בית משפט משרד דרעי רייפר ושות' מיישם באופן היעיל ביותר, בהתאמה מלאה למאפיינים הספציפיים של כל מקרה. אם לאחר מתן פסק הדין החייב יבקש לנהל מו"מ על תשלום החוב, נפעל בדרך זו, כשהעיקרון המנחה הוא חתירה להסדר מיטבי מבחינתכם.
במידה שהחייב לא יביע מוכנות לשלם את מה שהתחייב, או שינסה למשוך זמן אבל לא מעבר לכך, כבר ביום ה-30 ממועד קבלת פסק הדין נגיש בקשה לפתיחת תיק הוצאה לפועל. מיד לאחר מכן נדאג להפעיל את אמצעי הגבייה הרלוונטיים כדי לממש את פסק הדין ולגבות את החוב.
פתיחת תיק בהוצאה לפועל לחייב
פתיחת תיק בהוצאה לפועל כנגד לקוח שלא משלם את חובו היא צעד חשוב, אך לפני כן מומלץ להיעזר בעורך דין מקצועי שיפנה ללקוח ויודיע לו באופן רשמי על כוונה זו. יש לשלוח מכתב התראה בדואר רשום ולשמור העתק ממנו כראיה. אם גם לאחר מכן החייב מסרב לשלם, ניתן לפנות להוצאה לפועל.
התהליך כרוך במילוי טפסים ייעודיים ותשלום אגרה התלויה בגובה החוב. בתוך 20 יום מיום שליחת ההתראה לחייב, אם הוא לא התנגד או שילם את החוב, ניתן לנקוט בצעדי גבייה לחוב – הגשת בקשה להטלת עיקול על חשבונות הבנק שלו, רכושו ונכסיו. לחילופין, ניתן במקרים מסוימים גם להגיש בקשה להטלת עיקול בטרם מסירת אזהרה.
ואם כבר בהטלת עיקולים בתביעה כספית עסקינן, חשוב לדעת כי תפקידה של רשות ההוצאה לפועל הוא לספק לנושה את האמצעים החוקיים לגבייה (לצורך הדוגמא – עיקולי מיטלטלין בהוצאה לפועל( אך היא אינה אחראית על גביית החוב בפועל. ניהול התהליך באופן עצמאי דורש השקעת זמן ומאמץ רבים.
לכן, מומלץ להיעזר בעורך דין מנוסה המתמחה בהליכי גביית חובות. הייעוץ שלו יקל רבות הן בשלב של שליחת התראה לחייב והן בהמשך ניהול הליכי גביית חובות מלקוחות ביעילות תוך חיסכון של זמן וכסף.
התרומה שלנו לפתיחת תיק לחייב בהוצאה לפועל
- חיסכון בטרחה מבחינתכם – אנחנו נבצע עבורכם את כל הפעולות הדרושות, ונחסוך לכם את הצורך להתמודד עם הבירוקרטיה בנושא.
- התראה אפקטיבית – מכתב ממשרד עורכי דין מייצר במקרים רבים התראה אפקטיבית שמניעה עם הלקוח לשלם את חובו, זאת מתוך הבנה שמעורבות של עורך דין מומחה תוביל לסנקציות משמעותיות אם החוב לא ישולם.
- הימנעות מטעויות – גביית חוב היא פעולה רגישה, ושגיאה עקב חוסר היכרות עם החוק עלולה לפגוע במידה ניכרת בסיכוי שלכם לקבל את הכסף. כשאתם נעזרים בנו, אתם יכולים להיות בטוחים שלא תבצעו טעויות.
- מיצוי החלופות – משרד דרעי רייפר ושות' מיומן במימוש כל האמצעים החוקיים לרבות הטלת עיקול עוד לפני מסירת האזהרה.
בדיקת נכסים לחייב בהליך הגבייה על ידי עורך דין גביית
שלב זה, מהווה את אחת מאבני הדרך החיוניות והקריטיות ביותר שהיא בעלת חשיבות רבה. ככל שיש לחייב יותר נכסים כספיים כגון חשבונות בנק, מניות, אגרות חוב וכדומה או נכסים פיזיים כגון דירות, רכבים, תכשיטים שניתן לממש – קל יותר בדרך כלל לגבות ממנו את החוב.
עורך הדין המטפל בתיק יכול כבר בשלבים הראשונים של ניהול ההליך לבצע בדיקות מקיפות של נכסי החייב כמו בדיקת נכסים בהליך גביית חובות – זאת באמצעות גורמים כגון רשם המקרקעין, משרד התחבורה, ועוד גופים נוספים. במקביל מתבצעים ניסיונות עיקול על חשבונות הבנק של החייב על מנת לאתר נכסים פיננסיים נזילים.
בדיקות אלו נותנות לעורך הדין אינדיקציה ראשונית לגבי סיכויי הצלחת גביית החוב, ועוזרות לו לגבש אסטרטגיה אופטימלית להמשך ניהול התיק – האם להתמקד במיצוי נכסים שאותרו או לנסות לאתר נכסים נוספים של החייב שטרם אותרו. המידע שנאסף בשלב זה הוא בעל חשיבות עליונה להצלחת הליך גביית החובות.
איך אנחנו מגלים את כל הנכסים שניתן לעקל?
בדיקת נכסים לחייב היא שלב קריטי בתהליך גביית הכספים המגיעים לכם. ככל שמתגלים יותר נכסים, כך ניתן להפעיל לחץ משמעותי יותר על החייב, ולהבין מהן באמת היכולות הכלכליות שלו. הבדיקה שנבצע עשויה לכלול את המרכיבים הבאים:
- בדיקה יסודית במאגרי מידע ציבוריים – בדיקת נכסים ברשם החברות, הלשכות לרישום מקרקעין (טאבו), זאת במטרה לאתר גם נכסים שהחייב ניסה לטשטש את הקשר שלו אליהם.
- צווים משפטיים – לטובת קבלת מידע כמו מוצרים פיננסיים מכל הסוגים, חשבונות בנק ועוד.
- חוקרים פרטיים – במקרים בהם נעשים ניסיונות מצד החייב להבריח נכסים או להסתיר אותם, נעזר במידת הצורך גם בחוקרים פרטיים בעלי ניסיון בביצוע בדיקות ספציפיות אלה.
בחירת הצעדים במסגרת בדיקת הנכסים לחייב מותאמת באופן אישי בהתאם להיקף החוב ולמאפייני האינטראקציה בין החייב לנושה.
גביית חובות מאדם המצוי בפשיטת רגל
בעקבות הרפורמה בחוק חדלות פירעון משנת 2018, ייצוג בהליכי פשיטת רגל הפך לדבר נפוץ ונגיש יותר עבור חייבים בישראל. עם זאת, מנקודת מבטו של הנושה שמנסה לבצע גביית חובות כשהחייב חדל פירעון, הגם אם החייב נמצא בהליך איחוד תיקים ובדרך לפתרון הבעיה – המצב השתנה לרעה.
החוק נועד להקל על חייבים לצאת ממעגל חובות, לאחד תיקים מול הנושים, ולאפשר להם התחלה חדשה. החוק מקל בין היתר על תנאי הכרזת פשיטת הרגל, ומאפשר מחיקת חובות בתום הליך קצר יחסית. עבור הנושים משמעות הדבר היא הקטנת סיכויי הגבייה של חובותיהם באופן משמעותי.
ראשית, החוק אוסר על נקיטת הליכי הוצאה לפועל כנגד חייב שהכריז פשיטת רגל החל מאותו רגע. שנית, בעוד שבעבר ניתן היה לעיתים לזכות בפסק דין הצהרתי כנגד החייב גם לאחר מחיקת חובותיו, כיום אין באפשרות הנושה להשיג פסק דין שכזה.
לפיכך, נושה המעוניין לגבות חוב מחייב שהכריז על פשיטת רגל או לבצע גביית שיקים חוזרים, מוטב שינסה להגיע להסכם פשרה עוד לפני שההליכים מתחילים, שכן סיכוייו להשיג סכום כלשהו לאחר מכן קלושים ביותר.
להקדים תרופה למכה: הסכם פשרה שממקסם את היקף החזר החוב
במקרים שבהם ישנה היתכנות ממשית להכרזה על פשיטת רגל – או בשמה העדכני, חדלות פירעון – עו"ד אייל רייפר פועל על-מנת לגבש הסכם פשרה עוד לפני שהחייב מתניע את הליך הגבייה. צעד מסוג זה נשען על איתור נקודת האיזון האופטימלית, כדי שמצד אחד החייב יוותר על הליך חדלות הפירעון ויחתום על ההסכם, ומצד שני החזר החוב יהיה גבוה ככל האפשר. איתור נקודת האיזון מבוססת על ניהול משא ומתן בצורה המיטבית, ללא כל לחץ לפיתויים.
לגבות חוב: כשהחייב מוגבל באמצעים
כאשר מתמודדים מול חייב חסר אמצעים, כלומר כזה שאינו יכול לעמוד בהתחייבויותיו הכספיות, האתגר העומד בפני הנושה הוא למצוא דרכים יצירתיות להפיק את המיטב מהמצב הקיים. במקום לרדוף אחרי תביעת חוב משפטית יקרה ומורכבת, עדיף לחשוב מחוץ לקופסה ולאמץ גישה גמישה יותר.
כשחייב מוגדר כחייב מוגבל באמצעים בהוצאה לפועל, ההמלצה שלנו היא קודם כל לוותר על ניסיון לגבות את מלוא הסכום בבת אחת, ולהסכים להגיע להסדר חובות הכולל קבלת תשלומים לאורך זמן. כדאי גם לבדוק האם יש לחייב נכסים כלשהם, ולו מינימליים, שניתן לממש ולהמיר לכספים. כמו כן, אפשר לשקול קבלת תמורה עבור החוב שלא בכסף מזומן אלא בצורה שוות ערך – לדוגמא, המחאת זכות או נייר ערך כלשהו.
עם זאת, חשוב גם שהנושה ימשיך לעקוב אחר התפתחות מצבו הכלכלי של החייב, שכן לעיתים חל שיפור ביכולת ההחזר שלו עקב כניסה להליכים משקמים כמו איחוד תיקים בהוצאה לפועל. ייתכן שבעתיד יוכל החייב להחזיר סכומים גדולים יותר, וראוי שהנושה יהיה ערוך ומוכן לכך. במקרים בהם חייב מוכרז כמוגבל באמצעים מוטלות עליו הגבלות שונות, כמו צו עיקול רכוש ובמקרים חמורים יותר – צו עיכוב יציאה מן הארץ לתקופה מוגבלת.
הצלחות גם עם חייבים מוגבלים
עו"ד אייל רייפר רשם הצלחות בגביית סכומי כסף לא מבוטלים גם עם חייבים מוגבלים. המפתח הוא כאמור סבלנות, המתנה לתזמון נכון ופעולה נחושה ברגע המתאים. כדי שאפשר יהיה לממש הזדמנויות לגביית חוב גם כשבנקודת הזמן הנוכחית החייב מוגדר כמוגבל, עו"ד רייפר יוצר את התשתית הנחוצה להסדר תשלומים או המחאת זכות, וממשיך לבצע מעקב אחרי אותו חייב עד לרגע המתאים.
גביית חובות מלקוחות: איתור חייבים שנעלמו בהוצאה לפועל
כאשר לקוח נעלם לאחר שקיבל שירות או מוצר מבלי לשלם תמורתם, הפתרון המומלץ הוא פנייה לשירותי חוקר פרטי. חוקרים אלו מתמחים באיתור אנשים "נעדרים" תוך שימוש בטכנולוגיות מתקדמות וגישה למאגרי מידע רבים.
החוקר יבצע חקירה יסודית כדי לאתר את מקום הימצאו של הלקוח, באמצעות בדיקת כתובות, חשבונות בנק, פעילות ברשתות חברתיות ועוד. במידת הצורך ישתף החוקר פעולה עם עמיתים בינלאומיים אם החייב ברח לחו"ל. חשוב להדגיש כי איתור חייב שנעלם נחשב למעשה חוקי כל עוד הוא מבוצע בדרכים המקובלות תוך ציות לחוק.
עצם איתור החייב וחשיפת מיקומו בדרך כלל יאלצו אותו לצאת ממחבואו ולבוא במגע עם הנושה, על אף הידיעה שמחכה לו תביעה כספית. אך אם הוא מסרב לשתף פעולה, המידע שנאסף בחקירה מספק בסיס איתן לנקיטת הליכים משפטיים על מנת לגבות את החוב כדין. במקרים מסוימים, החייב נמצא בהליכים של פשיטת רגל ואז אין מנוס מאשר הכרזה על כניסה להליך של גביית חובות אבודים – שם ההתנהלות היא מעט אחרת, ולא נוכל להרחיב על כך כאן מפאת קוצר השורות.
תנו לנו לאתר את הלקוח שמנסה להסתתר מכם!
שימו לב: איתור חייבים שבחרו לברוח חייב להתבצע באופן חוקי לחלוטין. כל סטייה מדרך הישר, ולו הקלה ביותר, עלולה להוביל למצב שבו אותו אדם נחשף אבל אי אפשר להשתמש בכלים משפטיים בשל העבירה על החוק.
לכן, תנו לנו לאתר כל לקוח שמנסה להסתתר מכם. למשרד דרעי רייפר ושות' יש קשרים ארוכי טווח עם חוקרים פרטיים שמתמחים במציאת "נעלמים", בארץ וגם מעבר לים. בזכות העבודה המשותפת הנרחבת, עלות האיתור עבורכם תהיה נמוכה בהשוואה למצב שבו אתם שוכרים חוקר, וכמובן שכל פעולה במסגרת מציאת החייב מפוקחת על-ידינו ועומדת בכל הדרישות החוקיות.
תחתית הטופס
איך גובים חובות מאדם שנפטר?
כאשר אדם נפטר כשיש חובות תלויים ועומדים כנגדו, רבים חושבים שלא קיימת אפשרות נוספת לגביית החוב וכעת החובות אבודים. אולם בפועל המציאות אינה כך, ולמעשה קיימות מספר דרכים חוקיות להמשיך לנסות ולגבות את החוב גם לאחר מות החייב.
ראשית, יש לברר האם נשארו נכסים כלשהם בעזבונו של הנפטר. אם כן, ניתן להגיש תביעות כספיות כנגד העיזבון על מנת לקבל חלק מנכסיו לכיסוי החוב. שנית, אם הנפטר היה בעלים של עסק פעיל, ובני משפחתו ממשיכים להפעיל אותו, הרי שניתן לתבוע מהם לשאת בחבות שהותיר אחריו מתוקף אחריותם להמשך פעילות העסק.
יתרה מכך, ייתכנו מקרים בהם אדם אחר חתם כערב לחובותיו של הנפטר בעודו בחיים. במצב שכזה ניתן לדרוש מהערב למלא את מקומו של החייב ולפרוע את החוב.
לפיכך, הגם שהחייב המקורי נפטר, כדאי מאוד להיעזר בעורך דין מקצועי בתחום גביית החובות על מנת למצות את האפשרויות החוקיות לגבייה במסגרת חוק מוסר תשלומים לספקים. הייעוץ המשפטי יכול לסייע רבות באיתור נכסים וחייבים חלופיים שניתן לגבות מהם את החוב למרות פטירתו של החייב המקורי.
בנחישות ורגישות: כך אנחנו גובים חובות גם כשהחייב הלך לעולמו
את הדרכים השונות לגביית חובות שצבר אדם שנפטר אשר קיימות בחוק אנחנו מנצלים ברגישות ובנחישות. למרות הנסיבות המורכבות בשל המוות, ברור לנו שאין סיבה לוותר על סכומי כסף משמעותיים שמגיעים לכם כדין.
לכן, אנו במשרד עורכי דין דרעי רייפר ושות' נבצע בחינה יסודית של כלל האפשרויות המוצעות מול העיזבון, מול ערבים, מול עסק פעיל אם ישנו כזה ועוד, ונממש עבורכם כל אופציה רלוונטית בהתאם לנסיבות.
גביית חובות במשרד דרעי רייפר ושות'
משרד עורכי הדין דרעי רייפר ושות' הוא מהמובילים בישראל בתחום גביית חובות. אנשי המקצוע במשרד מאמינים כי אין לוותר על חוב בקלות, ויעשו כל שביכולתם על מנת לסייע לנושים לפעול בדרכים חוקיות לגביית החוב המגיע להם. המשרד מונה צוות מומחים בעלי ניסיון של עשרות שנים בתחום, שמסוגלים לאתר נכסים של החייב ביעילות ולמצות כל אפשרות אכיפה חוקית.
לקוחות המשרד זוכים לליווי צמוד לכל אורך ההליך, עם עדכונים שוטפים לגבי התקדמות התיק. הידע המקצועי, הניסיון הרב, והמחויבות להצלחה הופכים את משרד דרעי רייפר ושות' לבחירה המושכלת ביותר למי שמעוניין לגבות חובות ביעילות.
ייעוץ משפטי ראשוני בתחום גביית חובות
יש לך לקוחות שחייבים לך כסף? אנחנו כאן בשבילך!
כל שנדרש ממך בשלב הראשוני הוא ליצור עימנו קשר. משרדנו יבחן את כל הסיכונים והסיכויים בתהליך ויבדוק האם יש לך קייס לתביעה.
הייעוץ המשפטי הראשוני בסוגיית הגבייה הוא קריטי, מכיוון שהוא מאפשר הערכה ראשונית להצלחת התיק ובניית אסטרטגיה משפטית, שעשויה לשפר את הסיכויים להצלחה. אנו מעניקים לכלל לקוחותינו ייעוץ משפטי מקצועי ואובייקטיבי, בשקיפות מלאה לגבי הסיכויים והסיכונים הכרוכים בתהליך.
במסגרת הייעוץ הראשוני, אנו לוקחים בחשבון מספר פרמטרים חשובים כגון:
- ניתוח סיכויי הצלחה – במסגרת הייעוץ הראשוני אנו מעריכים את סיכויי ההצלחה של התיק, על פי סקירת נתונים חשובים כגון: היקף החוב, סוג החוב ומצב משפטי של החייב.
- בחינת מצבו הכלכלי של החייב – אנו אוספים מידע מקיף אודות מצבו הכלכלי של החייב, כולל נכסים, התחייבויות והכנסות.
- המלצות לנקיטת פעולות מיידיות – לאחר הבנת אופי המקרה, אנו מזהים מהן הפעולות שחשוב לבצע בהקדם האפשרי כמו שליחת מכתב דרישה לחייב, שכולל בתוכו אזהרה מפורשת או פתיחת תיק בהוצאה לפועל.
צרו איתנו קשר כבר עכשיו: לייעוץ מקצועי ללא תשלום ובלי שתתחייבו לכלום!
כשאתם פונים אלינו בפעם הראשונה, אנחנו קודם כל מקשיבים לכם. אחרי שנלמד מהו היקף החוב, כיצד הוא נוצר ומיהו בעצם החייב, נעזור לכם להבין מהן האפשרויות הניצבות בפניכם. בנוסף לסקירת החלופות השונות, תקבלו מאיתנו המלצות ראשוניות מועילות, כך שגם אם תבחרו לא להסתייע בשירות שלנו, השיחה עם משרד דרעי רייפר ושות' קידמה אתכם אל היעד המיוחל – גביית החוב.
בכל מקרה הייעוץ הראשוני ניתן ללא שום מחויבות מצידכם, אלא רק מצידנו: מחויבות להסברים מפורטים, ברורים, בגובה העיניים כך שתוכלו להפיק מהם תועלת ובשקיפות מוחלטת.
ניהול גבייה משפטית
בתי עסק צריכים לעסוק בניהול גבייה משפטית, המעגנת ומסדירה את תהליך הגבייה מול לקוחות וספקים, במטרה למנוע סיכונים פוטנציאליים בעתיד ותזרים מזומנים שלילי. בעזרת גבייה משפטית ניתן לוודא שהתשלום בגין התמורה שניתנה, אכן יתקבל.
אך כידוע, תוכניות לחוד ומציאות לחוד. ישנם מקרים בהם לקוחות שאינם מרוצה מהתוצר שקיבלו, מחליטים על דעת עצמם לשלם פחות בעבורו, או חמור מכך – לא לשלם בכלל. בנוסף, לחלופין, ישנם גם בתי עסק שמחליטים באופן פתאומי לקצץ בהזמנות – ללא שום התראה מוקדמת. במקרים מהסוג הזה גבייה משפטית מהווה פתרון מצוין.
גבייה משפטית מהווה תשתית בסיסית לכל עסק. היא טומנת בחובה יישום צעדים הכרחיים כגון: עריכת הסכם התקשרות מול ספקים ולקוחות, קבלת ערבויות לפני ביצוע העבודה בפועל, יצירת מנגנוני הגנה משפטיים שיסייעו בגבייה ועוד.
על כן, חשוב להתייעץ במקרים כאלו עם עורך דין גבייה מומחה ומנוסה, אשר מכיר את רזי החוק על בוריו, יודע היטב כיצד להתנהל מול רשויות החוק ופועל בתקיפות נול לקוחות או ספקים.
במרוצת השנים, משרד עורכי דין דרעי רייפר ושות’ ליווה מאות לקוחות בתחום. החל משליחת מכתבי דרישה, דרך מכתבי אזהרה ועד לנקיטת הליכים משפטיים בפועל, הכוללים עיקולים ותביעות כספיות.
משרדנו מציע שירותי גבייה משפטיים כגון: החל מבדיקת סיכויי הצלחה, דרך הגשת תביעה ועד למימוש פסק הדין והליכי הוצאה לפועל, שנועדו להבטיח גביית חובות אפקטיבית ומהירה.
שירותי גבייה משפטיים המתבצעים על ידי עורך דין גבייה
- הגשת תביעה לבית משפט – עילות לתביעה משפטית בגין גבייה עשויות לכלול: צ’קים חוזרים, הפרת חוזה ועוד. משרדנו מגיש תביעות משפטיות להוצאה לפועל או לבית המשפט.
- טיפול בהליך הוצאה לפועל – הליך הוצאה לפועל מתחיל לאחר קבלת פסק הדין לטובת הלקוח. במסגרת התהליך אנו נוקטים בסנקציות משפטיות, שמטרתן להפעיל לחץ על החייב לפרוע את חובו, ביניהן: ביצוע עיקולים על חשבונות בנק, משכורות ונכסים של החייב.
- ייצוג משפטי לאורך כל הדרך – אנו מלווים את לקוחותינו יד ביד, לאורך כל הדרך. כולל ייצוג בוועדות ובבתי המשפט, תוך מתן עדכונים שוטפים ללקוח.
צוות המשרד כולל עורכי דין מומחים בתחום הגבייה, המסוגלים להתמודד עם מגוון רחב של מצבים משפטיים, כולל גביית חובות מלקוחות עסקיים ופרטיים, טיפול בחובות מסחריים, והגשת תביעות כספיות.
תפקידו של עורך דין הוצאה לפועל/גבייה
עורך דין הוצאה לפועל, נדרש לשמור על קשר רציף עם הלקוח, לעדכן אותו בכל שלב ושלב בתהליך, ולייעץ לו לגבי דרכי פעולה מומלצות והתפתחויות בתיק. מתוקף תפקידו, עורך דין גבייה מפעיל לחצים על החייב באמצעות הליכי הוצאה לפועל ועיקולים של נכסיו, במטרה להאיץ את תהליך הגבייה.
כמו כן, עורך דין הוצאה לפועל לגביית חובות נדרש לעיתים לשלוח בקשה לצווי מניעה זמניים, על מנת למנוע הברחת נכסים על ידי החייב.
עורך דין גביית חובות: חשיבות הניסיון והמוניטין
כאשר אתם ניצבים בפני הצורך בגביית חוב, בין אם מדובר בחבר שחייב לכם כסף, שותף עסקי או לקוח, בחירה של עורך דין גבייה שיתאים לייצג אתכם בתיק היא קריטית.
גבייה היא תחום מורכב שמצריך מומחיות ספציפית ובקיאות בכל רזי החוק הישראלי ובעיקר ניסיון מעשי עשיר ומגוון. בחירה בעורך דין מיומן ומנוסה, בעל מוניטין בתחום, יכולה להיות ההבדל בין גביית החוב במלואו לבין בזבוז זמן ומשאבים.
מדוע ניסיון ומוניטין הם המפתח להצלחה?
- מקצועיות – עורך דין מנוסה שכבר צבר ידע ומומחיות בליווי תהליכי גביית חובות שונים ומורכבים, מכיר את כל שיטות הפעולה האפשריות לגביית חובות, יודע כיצד להתמודד עם בעלי חובות סרבנים ותיקים מורכבים, יודע איך "לנווט" בתוך המבוך המשפטי והבירוקרטי בצורה אפקטיבית באמת. רק בזכות ניסיון רב, עורך הדין יכול להביא את התיק לסיומו המוצלח, בין אם זה יהיה באמצעות הסדר סופי, או החלטת השופט בהליך משפטי.
- הרתעה – עורך דין גביית חובות שיש לו מוניטין, מרגע שליחת מכתב התראה כבר יוכל לגרום לבעל החוב להילחץ ולהיות מוכן להביא את הסכסוך לסיומו. במילים אחרות, השם והמוניטין של עורך הדין עושים את חצי מהעבודה.
- חיסכון בזמן ובמשאבים – עדיף פי כמה להשקיע את הכסף בתשלום שכר טרחה לעורך דין מנוסה, מאשר להמשיך לבזבז משאבים וזמן יקר על תהליך מסורבל שלא מתקדם.
גביית חובות עם משרד עו"ד דרעי רייפר: אתם בידיים טובות
משרד דרעי רייפר ושות' עורכי דין נוסד ב-1987. לאורך השנים השקענו מאמץ עצום כדי לספק ללקוחותינו שירותים משפטיים בסטנדרטים גבוהים במיוחד, ובפרט לצורך גביית חובות. המותג שבנינו בעמל רב מקנה לכם שקט נפשי: קודם כל, בזכות האימפקט של מכתב התראה מטעמנו למי שחייב לכם כסף.
שנית, כי השם הטוב שלנו הוא ההוכחה המשכנעת ביותר לאיכות הטיפול שלנו בכל חוב. בנוסף, ההצלחות הרבות גורמות לנו להתאמץ אפילו יותר, כדי לשמר את המוניטין, ואתם יכולים להיות רגועים ולדעת שהגעתם למקום הנכון.
ההתמודדות עם בעלי חובות היא אתגר: כך עורך דין גבייה יעזור לכם
ההתמודדות עם בעלי חובות יכולה להיות מאתגרת מאוד, לבעלי עסקים ואנשים פרטיים כאחד. תקופת ההתמודדות עם הטיפול בחוב על כל היבטיה, כרוכה בסטרס, תסכול ומתחים רבים. עורך דין גבייה מנוסה ומקצועי הוא האדם שעמו ניתן לשוחח, לקבל ייעוץ משפטי רלוונטי ומדויק ובעיקר – לבנות את שיטת הפעולה המתאימה ביותר לטיפול בחוב, שתביא את העניין לסיומו המוצלח מבחינתכם.
עו"ד אייל רייפר: מענה אפקטיבי לכל אתגר
עו"ד אייל רייפר, שותף מייסד במשרד דרעי-רייפר ושות', הוא מומחה בתחום ההוצאה לפועל, זכויות עובדים ותיקי חייבים וזוכים. עם ניסיון עשיר בעבודה בפרקליטות ובהוצאה לפועל, אייל מביא עמו הבנה מעמיקה של המערכת המשפטית ויכולת ייחודית להעניק ללקוחותיו פתרונות משפטיים מדויקים ואפקטיביים. בנוסף, לעו"ד רייפר יש ניסיון עסקי נרחב בישראל ובארצות הברית, מה שמאפשר לו לשלב תובנות מעולם העסקים בניהול תיקים משפטיים, ולהבטיח גישה מקיפה ומותאמת אישית לכל לקוח.
איך מתנהלת פגישת ייעוץ עם עורך דין גבייה?
פגישת ייעוץ עם עורך דין לגביית חובות מתחילה באיסוף כל המסמכים הרלוונטיים התומכים בטענותיכם כמו חוזים, חשבוניות והתכתבויות עם החייב שמוכיחות את קיומו של החוב. חשוב להגיע לפגישת הייעוץ הראשונית כשאתם מוכנים עם שאלות לגבי דרכי פעולה אפשריות, עלויות, וסיכויי הצלחה.
במהלך הפגישה, יוצגו פרטי המקרה בפני עורך הדין, כולל נסיבות היווצרות החוב וניסיונות גבייה קודמים אם היו כאלה. עורך הדין יבחן את המסמכים, יעריך את המצב המשפטי, ויציג בפניכם אפשרויות כמו שליחת מכתב התראה, פתיחת תיק בהוצאה לפועל או הגשת תביעה.
תשומת לב מלאה לכל פרט ושירות מקצועי בגובה העיניים: עו"ד אייל רייפר
לנוכח החשיבות הרבה של הייעוץ הראשוני, גם עבורכם וגם על-מנת שנוכל בהמשך הדרך לפעול באופן אופטימלי, אנחנו מקדישים לו את מלוא תשומת הלב הנחוצה וגם את כל הזמן הדרוש. כשכל פרט נבחן בקפידה, אנחנו יכולים לספק לכם מבט מקיף ומעמיק על התיק, גם מבחינה משפטית וגם בהיבט הכלכלי.
ההסברים שתקבלו מאיתנו ענייניים ואנחנו מקפידים על שפה ברורה ונגישה גם עבור מי שלא מומחה בנושא – ולכן בסוף מפגש הייעוץ איתנו תדעו בדיוק מה תוכלו לעשות, מה לא ניתן לעשות ומה כדאי לעשות.
גביית חובות מלקוחות עסקיים ופרטיים
משרד עורכי דין דרעי רייפר ושות’ הינו מוביל בתחום הגבייה. אנו מטפלים יום ביומו בגביית חובות מלקוחות עסקיים ופרטיים כאחד, ומציעים מגוון שירותים משפטיים.
במסגרת גבייה מלקוחות פרטיים, אנו מטפלים בחובות פרטיים כמו הלוואות שלא שולמו, צ’קים חוזרים, חובות לבנקים, חובות בגין הסכמים חוזיים ועוד.
גביית חובות מלקוחות פרטיים וחברות: אתגרים ופתרונות
גביית חובות מהווה תהליך מורכב הדורש הבנת ההבדלים בין סוגי החייבים, גישה אסטרטגית ותקשורת אפקטיבית. שילוב של תקשורת מקדמת, יוזמה וגמישות לצד עמדה תקיפה ונחרצת יגדיל את הסיכויים לגביית החוב במלואו תוך שמירה על יחסים תקינים עם החייב.
אם גם אתם רוצים לגבות את חובכם מחברות ולקוחות פרטיים – הגעתם למקום הנכון! עו"ד אייל רייפר הוא עו"ד מומחה בתחום גביית חובות, הוא ידאג שידכם תהיה על העליונה ותקבלו את המגיע לכם על פי החוק. לא גבינו? לא שילמתם! צרו קשר לקביעת פגישה ראשונית ללא התחייבות.
גביית חובות מחברות
כאשר מדובר בחברות, חשוב להכיר את ההבדלים בין חברה בע"מ לחברה רגילה. חברה בע"מ היא ישות משפטית נפרדת מבעליה, לכן במקרה של חדלות פירעון, האחריות מוגבלת להון החברה. למשל, אם חברה בע"מ צברה חובות כספיים ולא יכולה לשלם אותם, הנושים יוכלו לגבות רק את הנכסים שבבעלות החברה, ולא את הנכסים הפרטיים של בעלי המניות.
לעומת זאת, בחברה רגילה, בעלי החברה נושאים באחריות אישית לחובות. למשל, אם חברה רגילה לא יכולה לשלם את חובותיה, הנושים יוכלו לתבוע את בעלי החברה באופן אישי ולגבות את החוב מנכסיהם הפרטיים.
הבחנה זו משפיעה על אסטרטגיית גביית חובות מחברות ועל האפשרויות העומדות בפני הנושה, כאשר את האמצעים שיינקטו בסופו של דבר יבחר עורך הדין של הנושה לאחר בחינת המקרה לעומקו. בנוסף, חברות נוטות להיות מיוצגות גם הן על ידי עורך דין גבייה ולפעול על פי נהלים בירוקרטיים, מה שעלול להאריך את תהליך הגבייה, ויש להיערך לכך.
התמודדות מותאמת לסוג החברה
עורך דין אייל רייפר אמון על התמודדות עם שני סוגי החברות, תוך התייחסות למאפיינים הספציפיים של כל חברה. לאורך הקריירה התייצב עו"ד רייפר עבור לקוחותיו גם מול חברות גדולות, שהיו מיוצגות באופן טבעי על-ידי עורכי דין מיומנים – וניצח גם בקרבות האלה. המחויבות המלאה והיכולת למצוא פתרונות יוצאי דופן למצבים יוצאי דופן, הן אלה שהובילו להצלחות מול חברות, גם כשנקודת המוצא הייתה לכאורה עמדת נחיתות.
גביית חובות מלקוחות פרטיים
גביית חובות מלקוחות פרטיים מציבה אתגרים שונים מאלו של חברות. לעתים קרובות, לקוחות פרטיים אמנם עשויים להיות נגישים יותר לתקשורת ישירה בהשוואה לבעלי תפקידים בבתי עסק, חברות או חברות בע"מ, אך ייתכן שחסרים להם המשאבים הפיננסיים של חברה גדולה.
בהינתן משאבים מצומצמים יותר, יש סיכוי להיתקלות בקשיים בגביית מלוא החוב במקרה של לקוחות פרטיים. כמו כן, רגישותם למצבם האישי ולמוניטין שלהם, עלולה להשפיע על נכונותם של לקוחות כאלה לשיתוף פעולה בהליך הגבייה לאורך שלביו השונים.
מיפוי מדויק של המצב ותוכנית פעולה מותאמת
ההבדלים מאוד משמעותיים בין אדם פרטי אחד לשני, על כן כל מקרה מצריך קודם כל ביצוע מיפוי מדויק של מצב החייב. המיפוי מאפשר לעו"ד רייפר לבנות תוכנית פעולה מותאמת לנסיבות, וכך להוביל את החייבים לשיתוף הפעולה הרצוי.
האסטרטגיה המומלצת עשויה להיות עדינה או אגרסיבית, גמישה או נוקשה, כשבכל מקרה היא תבהיר למי שחייב לכם כסף כי הבחירה הנכונה עבורו היא לעמוד בהתחייבויות שלקח על עצמו.
תקשורת מקדמת ואמצעים יזומים
תקשורת מקדמת, אמפתית ומכבדת היא המפתח להצלחה בגביית חובות מלקוחות פרטיים, ממש כמו בהליכי גביית חובות מחברות. גישה זו שמה דגש על הרצון להגיע להסדר מוסכם, תוך התחשבות במצב החייב, ומכאן שהיא עשויה למנוע הסלמה מיותרת.
יוזמה מצד הגובה, כמו הצעה לפריסת תשלומים גמישה, או אפילו קבלת תשלום חלקי במקרים מיוחדים, יכולה לחזק את הקשר עם החייב ולעודד אותו לעמוד בהתחייבויותיו.
יחד עם זאת, חשוב לשמור על עמדה תקיפה מול בעלי החוב, לרבות במקרים של חוב מאנשים פרטיים. עסק אשר לא פועל בצורה מהירה ונחרצת על מנת לגבות חובות, עלול לגרום לבעלי החוב לחשוב ש"ניצלו" מן התשלום.
איך אנחנו מניעים חייבים לפעולה הרצויה?
- בהירות – חייבים פרטיים מקבלים מאיתנו הצעות מפורטות תוך הקפדה על בהירות מרבית. בדרך זו החייב מבין מיד מהו האינטרס שלו ולמה כדאי לו לשתף פעולה.
- כבוד – ההצעות שנציע לחייבים מתייחסות גם לצרכים שלהם, כמובן מבלי לוותר על האינטרסים שלכם.
- לוחות זמנים ברורים – על-מנת למנוע דחיינות של החזר החוב.
תמרורי אזהרה לבעיות פוטנציאליות בהליכי גבייה
חשוב לשים לב לכמה מאפיינים שכיחים שמעידים על בעיות פוטנציאליות בהליך גביית חובות:
- התנגדות לחשבונית בנימוקים כוזבים – לקוח שמתחיל להתווכח על חשבוניות או למצוא תירוצים שונים כדי לא לשלם.
- שיחות טלפון ממספרי טלפון חסויים – לקוח שמתחיל להתקשר ממספרים חסויים או להתחמק ממענה לשיחות.
- דחיית תשלומים – לקוח שדוחה תשלומים פעם אחר פעם, גם אם בסופו של דבר הוא משלם, עלול להוות סיכון ולהפוך לאדם שחייב כסף.
זיהוי מוקדם של תמרורי אזהרה אלו, יאפשר לעסק לנקוט בצעדים יזומים ולמזער את הסיכון לחובות אבודים.
אל תהססו לפנות אלינו גם במקרה של ספק!
לאורך השנים טיפלנו בלא מעט מקרים שבהם ספק, אי נעימות, היכרות ארוכת שנים או כבוד מופרז ללקוח גרמו לבעלי עסקים לדחות את גביית התשלומים המגיעים להם – וכך נוצר חוב משמעותי.
אנחנו ממליצים בחום לא להתעלם מאף סימן מדאיג, ולזכור שמערכת יחסים עסקית מבוססת על מילוי כל התחייבות והתחייבות.
המלצה נוספת היא לפנות אלינו מיד כשמופיע אחד מתמרורי האזהרה הללו. פעולה יזומה מהירה תמזער סיכונים ונזקים, ותאפשר מתן שירותים ומוצרים רק ללקוחות משלמים.
גביית חובות מלקוחות עסקיים
משרדנו עוסק בגבייה וטיפול בחובות מסחריים מחברות ועסקים, הפרת חוזה, צ’קים בלי כיסוי ועוד. בנוסף, אנו מלווים עסקים וחברות בתהליכי חדלות פירעון (פשיטת רגל), כולל ניהול משא ומתן עם נושים והגשת תביעות חובות.
עו"ד רייפר מומחה בגבייה מלקוחות עסקיים. הודות לניסיונו הרב בתחום תוכלו לקבל את כספכם! אז למה לחכות למחר אם אפשר להתקדם עוד היום לגביית החוב? התקשרו אלינו לשיחת ייעוץ ראשונית בחינם וללא התחייבות!
כיצד מתבצע תהליך הגבייה בפועל?
תהליך הגבייה מורכב ממספר שלבים מרכזיים, על מנת להמחיש את שלבי התהליך, ריכזנו עבורך את התהליך בטבלה הבאה.
שלבי התהליך תוצאה צפויה נקיטת הליכי הוצאה לפועל פתיחת תיק הוצאה לפועל, הטלת הגבלות ועיקולים גביית חלק מהחוב או כולו באמצעות עיקול נכסי החייב הגשת התביעה המשפטית הגשת התביעה לבית המשפט, ניהול הליך הוכחות קבלת פסק דין לטובת הלקוח בחינת הקייס המשפטי וניתוח סיכויי ההצלחה והמכשולים, בניית אסטרטגיה הבנת סיכויי ההצלחה, בניית אסטרטגיה והכנת תוכנית פעולה
שלבי התהליך | דרכי פעולה | תוצאה צפויה |
שיחת ייעוץ משפטי ראשונית | בחינת הקייס המשפטי וניתוח סיכויי ההצלחה והמכשולים, בניית אסטרטגיה | הבנת סיכויי ההצלחה, בניית אסטרטגיה והכנת תוכנית פעולה |
שליחת מכתב דרישה | ניסוח המכתב כולל מתן אזהרה ושליחתו לחייב | הפעלת לחץ על החייב |
ניהול משא ומתן | הידברות עם החייב להסדרת החוב | סיכום הסדר תשלומים או תשלום החוב באופן מיידי |
הגשת התביעה המשפטית | הגשת התביעה לבית המשפט, ניהול הליך הוכחות | קבלת פסק דין לטובת הלקוח |
קבלת פסק דין לטובת הלקוח | פתיחת תיק הוצאה לפועל, הטלת הגבלות ועיקולים | גביית חלק מהחוב או כולו באמצעות עיקול נכסי החייב |
ניהול תביעה כספית
ניהול תביעה כספית בבית המשפט הוא הליך בו צד אחד שהוא התובע, תובע את הצד השני שהוא הנתבע, כדי לקבל סכום כסף שהנתבע חייב לו.
כדי להתחיל בהליך תביעה מסוג זה, יש להגיש כתב תביעה שהוא מסמך רשמי שבו התובע מפרט את טענותיו לגבי קיום החוב, מדוע נוצר החוב ומהו הסכום הכספי שהנתבע חייב לו. לאחר מכן, הנתבע נדרש להגיב לטענות המצוינות במסמך, במסגרת הגשת כתב הגנה.
בשלב הבא, מתקיים דיון שנקרא "קדם משפט", בו השופט מנסה להגיע לפשרה בין הצדדים, או לפחות לצמצם את המחלוקת הקיימת ביניהם בנוגע לחוב, ככל הניתן. אם לאחר דיון זה לא הושגה פשרה, יתקיים דיון נוסף שנקרא "דיון הוכחות" במהלכו כל צד יציג עדויות וראיות שתומכות בטענותיו.
בסיום הדיונים, השופט ייתן פסק דין הקובע מי מהצדדים צודק, ומהו ה"סעד –" לרוב תשלום כספי, אך לעיתים גם צווים אחרים כפי שנסביר בהמשך.
חשוב לזכור שניהול תביעה משפטית גם בנושא כספי, הינו תהליך מורכב שדורש הבנה מעמיקה של החוק והנהלים הקשורים במשפט בכלל ובדינים של גבייה בפרט. מסיבה זו, מומלץ להיות מיוצג על ידי עורך דין גבייה מנוסה, שמתמחה בתחום. עורך הדין יוכל לייעץ לכם, לנסח את כתבי הטענות, לייצג אתכם בבית המשפט ולדאוג למימוש האינטרסים שלכם לאורך כל ההליך.
בנוסף, חשוב מאוד לאסוף את כל הראיות הרלוונטיות לתביעה, כמו מסמכים, תמונות, הקלטות ועדויות, שכן אלו ישמשו אתכם לחיזוק הטענות המוגשות במסגרת ההליך.
אלמנט חשוב נוסף שיש להתייחס אליו בכובד ראש, הוא נושא ההתיישנות. על תביעות כספיות חלה התיישנות, כלומר קיים פרק זמן מוגבל בו ניתן להגיש תביעה על חוב כספי, על כן חשוב לפעול בזמן ולבדוק את חוק ההתיישנות הרלוונטי בכל מקרה ומקרה.
האיכויות שעו"ד רייפר מביא איתו בניהול תביעות כספיות
- זמינות מרבית – על-מנת למנוע סחבת מיותרת ולקצר למינימום את משך ההליך המשפטי.
- דרישות מדויקות – לרוב הדרישה היא לסעד כספי, אבל ייתכנו אפשרויות נוספות ובהן מתן צו מניעה, מתן צו "עשה" (הוראה לנתבעים לבצע פעולה מסוימת), פירוק שיתוף ועוד. בחלק מהמקרים התביעה תכלול גם מתן סעד זמני מיידי עד לקבלת הפסיקה המלאה.
- אסטרטגיה חכמה – בהתאם לחוזקת הראיות וטיב האינטראקציה ביניכם לבין הנתבעים.
- ניסיון בליטיגציה – הופעה בפני שופט, כולל בשלב הקדם-משפט, מחייבת מיומנות ספציפית. התחום הזה נקרא ליטיגציה, ולעו"ד אייל רייפר יש ניסיון עשיר גם בכך.
מהי חשיבות מכתב ההתראה בתהליך תביעה כספית?
מכתב התראה הוא מכתב רשמי שנשלח לנתבע לפני הגשת תביעה כספית, ובו דרישה לתשלום החוב והודעה על כוונה לתבוע אם לא ישולם.
מכתב התראה הוא בעל חשיבות רבה בתהליך תביעה כספית:
- המכתב מהווה ניסיון אחרון לפתור את הסכסוך הקשור בחוב, שלא בתוך כותלי בית המשפט.
- קיומו של המכתב מעיד על כך שהתובע פעל בצורה הוגנת, מתוך רצון להגיע להסדר.
- מכתב ההתראה עשוי לשמש כראיה בבית המשפט במקרה שהתיק יגיע לדיון, ולחזק את עמדת התובע.
במקרים מסוימים, מכתב התראה עשוי אפילו להביא לפתרון זריז יחסית של הסכסוך, כיוון שכאשר הוא מתקבל אצל הנתבע – רק אז הנתבע מבין את חומרת המצב ואת רצינות התובע, ומשלים במהרה את החוב כדי למנוע תביעה והמשך הליכים משפטיים כנגדו.
חד, מדויק ומניע לפעולה: מכתב התראה ממשרד עו"ד דרעי רייפר ושות'
מאחר שמכתב התראה הוא לא עוד פעולה טכנית, אלא מרכיב קריטי בתהליך גביית חובות, אנחנו במשרד עו"ד דרעי רייפר ושות' מקדישים לו את כל הזמן הנחוץ. התוצאה: מכתב חד וברור, שמבהיר מיד לכל חייב את מצבו ובעיקר את מידת המחויבות שלכם לגביית החוב. המכתבים שאנחנו שולחים לחייבים מדויקים ומניעים לפעולה, ולכן במקרים רבים הם מובילים לפתרון מוצלח מבחינתכם גם ללא הליך משפטי ממושך.
חשיבות ההתמדה בגביית חובות: היבטים כלכליים ומשפטיים
התמדה בגביית חובות אינה רק עניין של עיקרון, אלא יש לה גם חשיבות כלכלית מכרעת. ככל שהזמן חולף, כך הולכים ופוחתים סיכויי הגבייה. חייבים עלולים להיעלם, אולי אפילו להסתבך בחובות נוספים, להבריח נכסים או להכריז על פשיטת רגל.
אי התמדה בגביית חובות עלולה להוביל לאובדן כספים משמעותי ולפגוע קשות ברווחיות העסק.
הנה כמה עקרונות בסיסיים להתמדה בגביית חובות:
- תיעוד מדויק – יש לתעד כל תשלום, כל פנייה שנעשתה אל החייב וכל הסכמה שהושגה. תיעוד קפדני יסייע בהמשך תהליכי הגביה וימנע אי הבנות וסכסוכים מיותרים.
- תקשורת אפקטיבית – יש לשמור על קשר רציף עם החייב, להיות אסרטיביים אך גם להפגין גמישות וסבלנות במידת הצורך. תקשורת ברורה ופתוחה עשויה להוביל להסדר חוב מהיר ויעיל. בכל מקרה, ליווי וייצוג על ידי עורך דין גבייה היא הדרך הטובה ביותר לתקשורת תקיפה, אסרטיבית ויעילה.
- מגוון אמצעים – יש לנקוט במגוון אמצעים, החל משליחת מכתב התראה ועד אמצעים קיצוניים יותר כמו תביעת חוב ופנייה לשכת הוצאה לפועל. חשוב להתאים את אמצעי הגבייה לנסיבות הספציפיות של כל מקרה, בהתאם להמלצותיו של עורך הדין.
העקביות בתהליכי גביית חובות היא חשובה ביותר. חשוב להתמיד בפעולות הגבייה ולא לוותר, גם אם החייב מתחמק או מתעלם מפניות.
לא מרפה עד להשגת המטרה: כך עוזר לכם עו"ד אייל רייפר להתנהל בעקביות
ברוב המקרים בעל עסק מתקשה להתפנות לענייני גבייה, ובפרט במקרים שבהם נדרשת התמדה לאורך זמן. לעו"ד אייל רייפר יש את המשאבים לעשות זאת בשבילכם. הוא בונה תוכנית אסטרטגית והוא חדור מטרה והתמדה – עד שהחוב משולם. בדרך זו עו"ד רייפר יסייע לכם למקסם את רווחיות העסק, בלי שתצטרכו להתעסק בעצמכם בגבייה ולרדוף אחרי החייבים אלא יכולים להשקיע בניהול השוטף.
חשיבות משפטית והשלכות של אי התמדה
מעבר לחשיבות הכלכלית של ההתמדה בהליך הגבייה וההשפעה של גישה זו על עצם היכולת לגבות בסופו של דבר את החוב ולהשיב לנתבע את כספו, להתמדה בגביית חובות ישנה גם חשיבות משפטית מכרעת, או ליתר דיוק לאי התמדה בפעולות המקדמות את הגבייה בפועל.
אי נקיטת פעולות גבייה בזמן עלולה להוביל להשלכות משפטיות חמורות, למשל:
- התיישנות – לכל תביעת חוב ישנה תקופת התיישנות. אי הגשת תביעה במועד עלול להוביל לאובדן הזכות לגבות את החוב.
- פגיעה בראיות – ככל שהזמן חולף, ראיות התומכות בטענות התובע ובתביעת החוב עולה, עלולות ללכת לאיבוד או להיחלש.
- פרשנות משפטית שלילית – בית המשפט עלול לפרש שלא לטובת התובע, מצבים של אי נקיטת הליכים משפטיים בזמן, משמע הוא עלול לפרש זאת כהסכמה לסכסוך כספי או כוויתור על החוב.
- קושי באיתור נכסים – ככל שהזמן חולף, איתור נכסיו של החייב עשוי להיות קשה יותר, במיוחד אם החייב מנסה להבריח נכסים.
כיצד עורך דין גבייה יכול לסייע? עורך דין גבייה מנוסה יכול לסייע רבות בהתמדה בגביית חובות ולמנוע השלכות משפטיות מיותרות. עורך הדין ילווה אתכם לאורך כל תהליכי הגביה, החל משליחת מכתבי התראה ועד ייצוג משפטי בבית משפט או בלשכת הוצאה לפועל.
בין היתר, עורך הדין יסייע לכם בגיבוש אסטרטגיית גבייה ובניהול משא ומתן במטרה להגיע להסדר חוב הוגן.
במידת הצורך, עורך הדין יגיש תביעת חוב לבית המשפט, ינהל את ההליכים המשפטים ויפעל אל מול לשכת הוצאה לפועל לצורך הטלת עיקולים והגבלות על החייב. כמובן, שעורך הדין ידאג לנקוט בצעדים הנדרשים למניעת התיישנות תביעת החוב.
התמדה בגביית חובות היא חיונית להצלחתו של כל עסק. השקעת משאבים בגביית חובות, כולל שכירת ייעוץ משפטי מעורך דין גבייה שיש לו ניסיון בייצוג תובעים במגוון סכסוכים הקשורים בחובות, היא השקעה חכמה שתבטיח את יציבותו הפיננסית של העסק ותמנע סכסוכים כספיים מיותרים.
אנחנו עובדים בשבילכם כדי שאתם תוכלו לעבוד בעסק
גם כשישנה מודעות מצד הנושה להשלכות החמורות של אי התמדה ושל סחבת, קשה לו לקדם את הגבייה בפועל. כפי שאתם מן הסתם יודעים, ניהול עסק כולל אינספור מטלות ואילו הזמן הוא משאב מוגבל מאוד. לכן, חשוב לבחור נכון את עורך הדין שבידיו מפקידים את המשימה של גביית החוב: עו"ד אייל רייפר מבצע עבורכם את כל הפעולות הנדרשות, גם לאורך הזמן, ויוזם כל הזמן צעדים אקטיביים נגד החייב. אתם יכולים להמשיך בפעילות הרגילה, ולהסיר את הדאגה הזו מליבכם – עו"ד רייפר יעדכן אתכם גם באופן שוטף וגם בכל פעם שיש התפתחות בתיק.
ייעוץ משפטי ללקוחות: ניהול תהליך גביית חובות
משרד עורכי דין דרעי רייפר ושות’ מספק ללקוחותיו ייעוץ וייצוג משפטי. הייעוץ המשפטי נועד לסייע ללקוחותינו להבין את תהליך הגבייה ולנקוט בדרכי פעולה מיטביות, על מנת להבטיח את זכויותיהם על פי החוק. הייעוץ כולל התנהלות מול חייבים, התמודדות עם אתגרים בגביית חובות, וצעדים הכרחיים שחשוב לנקוט בהם במקרים שיש חשד לאי יכולת פירעון או הברחת נכסים.
מרכיבי הייעוץ המשפטי:
- הכנת תמרורי אזהרה – הייעוץ המשפטי נועד במטרה לזהות את כל הסימנים המקדימים, המעידים על כך שהלקוח מצוי במצוקה כלכלית או מתכנן להימנע מתשלום החוב. סימנים אלו עלולים לגרום לעיכובים בתשלומים, תירוצים ובקשות חוזרות ונשנות לדחיות תשלום.
- תכנון ופיתוח אסטרטגיה – פיתוח אסטרטגיה לגביית החוב, קביעת לוחות זמנים לתהליך המשפטי והערכת סיכויי גביית החוב.
- ניהול משא ומתן – ניהול משא ומתן אפקטיבי עם החייב, גישור ושמירה על מערכת יחסים עסקית תקינה, במידת האפשר.
מהו תהליך גביית חובות טלפוני וכיצד הוא מתבצע?
תהליך גביית חובות טלפוני, מאפשר לנושה לפנות לחייב בצורה ידידותית ומקובלת, בשלבים המוקדמים של התהליך, טרם נקיטת צעדים משפטיים. אם ברצונך לקדם גבייה טלפונית, אנו כאן בשבילך! אנחנו נדריך אותך, צעד אחד צעד, כיצד לבצע גבייה טלפונית.
שלבי גבייה טלפונית:
- מעקב – במידה והחייב לא מגיב לפנייה הראשונה, חשוב לבצע עימו שיחת מעקב נוספת, תוך הדגשת כל ההשלכות המשפטיות הכרוכות באי תשלום החוב.
- הודעות ומיילים – לצד השיחות הטלפוניות, חשוב גם לשלוח הודעות כתובות לסלולרי ובמייל המסבירות את החוב והשלכותיו, זאת על מנת להפעיל עוד לחץ על החייב להסדרת החוב.
תסריטי שיחות אפקטיביים בזכות הידע שצברנו בנושא
גביית חובות בטלפון היא מיומנות ויש שיגדירו אותה גם כאמנות. לנו יש את הכלים לעזור לכם לבצע את ההליך הזה באופן מיטבי ולקבל את הכסף שמגיע לכם. אנחנו נבנה עבורכם תסריטי שיחות אפקטיביים עם החייבים, על בסיס הידע שצברנו ובהתאמה מלאה לסוג העסק שלכם ולאופי הלקוחות – כך שתוכלו לעשות זאת בעצמכם, בעזרת תקשורת חיובית ויעילה להפליא.
שיטות גבייה מתקדמות
משרד עורכי דין דרעי רייפר ושות’ נוקט בשיטות מתקדמות לגביית חובות, אשר מותאמות לצורכי הלקוח. השיטות המרכזיות לגביית חובות מהחייב הן: מכתבי דרישה, ניהול מו”מ ונטלת עיקולים (פירוט בטבלה למעלה).
הליכי הוצאה לפועל
לאחר שהתקבל פסק דין לטובת הלקוח, מתחיל הליך הוצאה לפועל, שבמסגרתו עורך דין הוצאה לפועל, נוקט בפעולות משפטיות לגביית החוב.
כיצד מתבצע ההליך בפועל?
- פתיחת תיק בהוצאה לפועל – לאחר קבלת פסק הדין, עורך הדין פותח תיק בהוצאה לפועל ונוקט בסנקציות כגון: עיקול משכורות, רכוש, חשבון בנק ונכסים.
- בקשה לצווי מניעה – במידה וקיים חשש שהחייב יברח לחו”ל ניתן לפנות להוצאה לפועל בבקרה לצו מניעה כמו למשל צו עיכוב יציאה מהארץ.
- חקירות כלכליות – המקרים מורכבים במיוחד, עורך הדין עשוי להשתמש בכלים יצירתיים כמו חקירות כלכליות.
ניהול תיקי הוצאה לפועל: משרד דרעי רייפר ושות’
משרדנו ילווה אותך בהליכי הוצאה לפועל ויוודא באמצעות כל הכלים המשפטיים שיש ברשותנו, שהחוב ישולם לך במלואו.
פעילות המשרד:
- מעקב בזמן אמת – משרדנו מחובר למערכת הוצאה לפועל ומתעדכן באופן תדיר אודות מצב התיק, בכל רגע נתון.
- סנקציות משפטיות – יש בידינו את היכולת והכלים הדרושים לנקוט בסנקציות משפטיות שעשויות לקדם את הליך הגבייה כגון: צו עיכוב יציאה מהארץ, הגבלת חשבון בנק, עיקולים וכדומה.
- קידום הליכים מורכבים – ניהול הליכי כינוס נכסים, בקשות לצווי מניעה, ביצוע חקירות כלכליות ועוד.
הברחת נכסים לצורך התחמקות מתשלום חובות
הברחת נכסים היא שיטה שהחייב עלול לאמץ אותה, במידה והוא נקלע למצב כלכלי קשה. במסגרת הברחת נכסים החייב מעלים נכסים שבבעלותו במגוון דרכים, בכדי להימנע מהעברתם לכונס נכסים. הצוות המקצועי שלנו במשרד עורכי דין דרעי רייפר ושות’, שם דגש רב על הנושא ונוקט בפעולות למניעת הברחת נכסים על ידי החייב.
כיצד ניתן למנוע הברחת נכסים?
ראשית, עורך דין גבייה יכול להגיש בקשה להוצאה לפועל או לבית המשפט לצווי מניעה זמניים, שימנעו מהחייב להבריח נכסים טרם הסדרת החוב. כמו כן, ניתן לעקוב אחרי תנועות כספיות של החייב באמצעות טכנולוגיה מתקדמת וכלים משפטיים. במקרים מורכבים וחריגים, עורך הדין עשוי להזמין חקירה כלכלית מעמיקה במטרה לאתר נכסים נסתרים.
איך אנחנו מאתרים נכסים שהוברחו?
איתור נכסים שהוברחו וסיכול ניסיונות להסתיר נכסים על-מנת לא לשלם חובות, הוא אחד מתחומי המומחיות של משרד עו"ד דרעי רייפר ושות'. אנחנו נעזרים גם בכלים טכנולוגיים, גם באנשי מקצוע מיומנים (חוקרים פרטיים, רואי חשבון ועוד), וגם בניסיון שלנו – אחרי שכבר עצרנו הברחת נכסים בכל דרך אפשרית שחייב חשב עליה, נוכל לעשות זאת גם עבורכם.
קבלת סעד זמני במהלך הליך גביית חובות ומהם היתרונות שבכך
במהלך הליך גביית חובות, קיים לעיתים חשש כי החייב ינסה להבריח נכסים או להתחמק מתשלום החוב. במקרים אלו, עומדת לרשות הנושה האפשרות לבקש מבית המשפט סעד זמני, שנועד להבטיח את גביית החוב בסופו של ההליך.
מדובר בצו שיפוטי שניתן על ידי בית המשפט ומטרתו לשמר את המצב הקיים, ולמנוע מהחייב לנקוט בפעולות שיפגעו ביכולת הנושה לגבות את החוב.
מהם התנאים לקבלת סעד זמני?
כדי שבית המשפט ייעתר לבקשה למתן סעד זמני, על הנושה להוכיח מספר תנאים:
- קיומה של עילה לתביעה – על הנושה להראות כי קיימת עילת תביעה לכאורה כנגד החייב, כשהמשמעות היא שיש לו סיכוי סביר לזכות בתביעה.
- חשש ממשי לנזק – על הנושה להוכיח כי קיים חשש ממשי שהחייב יבריח נכסים, יבצע פעולות שיקשו על גביית החוב, או יפגע בדרך אחרת ביכולת הנושה לממש את זכויותיו ולקבל את כספו בחזרה.
- בית המשפט יבחן את "מאזן הנוחות" בין הצדדים, כלומר, האם הנזק שייגרם לחייב ממתן הסעד הזמני – הוא קטן מהנזק שייגרם לנושה אם לא יינתן הסעד.
- הפקדת ערובה – בדרך כלל, בית המשפט יחייב את הנושה להפקיד ערובה להבטחת נזקיו של החייב, במקרה שבית המשפט יקבע בסופו של דבר כי לא היה מקום לתת את הסעד הזמני.
אלו הם סוגי הסעדים הזמניים במסגרת תהליך של גביית חובות:
- צו עיקול – מונע מהחייב לעשות שימוש בנכס מסוים, כגון כספים בחשבון בנק, מקרקעין או מיטלטלין.
- צו מניעה – צו מניעה אוסר על החייב לבצע פעולה מסוימת, כגון מכירת נכס או הוצאתו מהארץ.
- צו עיכוב יציאה מהארץ – מונע מהחייב לצאת ממדינת ישראל, ובכך מבטיח את נוכחותו בהליך המשפטי.
במקרים חריגים, בית המשפט עשוי למנות כונס נכסים, אשר ינהל את נכסי החייב וידאג לשימורם עד לסיום ההליך.
לקבלת סעד זמני יש כמה יתרונות: הוא מבטיח את גביית החוב, כיוון שהוא למעשה מסייע להבטיח שהחייב לא יבריח נכסים או יפגע ביכולתו של הנושה לגבות את החוב בסופו של התהליך.
עצם קבלת הסעד הזמני, עשויה להרתיע את החייב ולגרום לו לשתף פעולה עם הנושה. בנוסף, יש סיכוי גבוה לשיפור עמדת המיקוח של הנושה בזכות הסעד הזמני, מה שיכול לעודד את החייב להגיע להסדר פשרה.
קבלת סעד זמני בהליך גביית חובות עשויה להיות כלי משמעותי עבור נושים המעוניינים להבטיח את גביית החוב. חשוב להתייעץ עם עורך דין המתמחה בתחום גביית החובות, אשר יוכל לבחון את המקרה הספציפי ולייעץ האם אכן קיימת עילה לבקשת סעד זמני.
פעולה מיידית ומדויקת להבטחת קבלת כל סעד חיוני
סעד זמני הוא סעד חיוני מאוד. לכן, עו"ד אייל רייפר מקדיש לבניית כתב התביעה הרלוונטי את מלוא תשומת הלב הדרושה. במקביל הוא פועל במהירות, כדי שהצו הזמני ייכנס לתוקף ללא עיכובים מיותרים ועוד לפני שנגרם נזק כלשהו. לאחר קבלת סעדים זמניים מכל הסוגים, עו"ד רייפר ממנף אותם לטובת המשך תהליך יעיל עד להגעה למטרה.
גביית חובות במצבי חדלות פירעון
במקרים של חדלות פירעון (פשיטת רגל) הגישה לגביית חובות היא שונה לחלוטין. הליך חדלות פירעון מתרחש במצבים בהם אדם נקלע לקשיים כלכליים משמעותיים.
שלבי הליך הגבייה בחדלות פירעון
- פתיחת הליך חדלות פירעון – פתיחת הליך זה מאפשר לחייב להגיע להסדר חוב מול הנושים ולשיקום כלכלי.
- הגשת תביעת חוב – במסגרת חדלות פירעון, עורך הדין מגיש תביעה מטעם הנושה, במטרה לקבל את חלקו מתוך נכסי החייב או מהדיבידנדים שיינתנו לאחר מימוש הנכסים.
- מעקב כינוס נכסים – עורך הדין עוקב אחר הליכי כינוס נכסים ומוודא שהתבצע מיצוי מלא של הנכסים לטובת פירעון החובות.
המומחיות הייחודית של עו"ד אייל רייפר בתחום חדלות הפירעון
גבייה במסגרת הליך חדלות פירעון הינה הליך מורכב. במקרים רבים יש יותר מנושה אחד, החוק מגדיר סדרי עדיפויות ויש משקל גם למאפיינים הספציפיים של כל חוב. בנוסף, חדלות פירעון הוא מטבעו הליך שנמשך מספר שנים, ונדרש מעקב צמוד לאורך כל התקופה.
לכן, במקרים אלה אסור בשום פנים ואופן להתפשר על איכות הייצוג המשפטי שלכם. לעו"ד אייל רייפר מומחיות ייחודית בייצוג נושים בהליכי חדלות פירעון, ובהתאם יכולת מוכחת להגן על האינטרסים שלכם מול כל הגופים המעורבים בהליך.
גביית חובות מלקוחות בחו”ל
גביית חובות מלקוחות השוהים בחו”ל טומנת בחובה אתגרים ייחודיים, הדורשים ידע והבנה מעמיקה של חוקים בינלאומיים.
תהליכי פעולה בינלאומיים
- שיתוף פעולה עם עורכי דין בחו”ל – משרדנו מקיים קשרי חוץ עם משרדי עורכי דין במדינות שונות ברחבי העולם, המאפשרים שיתוף פעולה בתהליכי גביית חובות מלקוחות בחו”ל.
- הגשת תביעות במדינות זרות – במקרים מסוימים, משרדנו מגיש תביעות במדינות זרות, תוך הקפדה יתרה על אכיפת החוק במדינה בה החייב נמצא.
- אכיפת פסקי דין בינלאומיים – הצוות המקצועי שלנו פועל לאכיפת פסקי דין בינלאומיים, ואף מוודא שהלקוח מקבל את כל הזכויות המגיעות לו על פי חוק, באותה מדינה בה הוא נמצא.
ניסיון מגוון גם בהליכי גבייה במדינות זרות
העיסוק לאורך שנים בגביית חובות הוביל לכך שבמשרד עו"ד דרעי רייפר ושות' ישנו ניסיון מגוון ונרחב גם בגביית חובות מגורמים הנמצאים מעבר לים. גם הניסיון של עו"ד אייל רייפר בעולם העסקים בארה"ב תורם ליכולת לטפל באופן מקצועי ויעיל בחובות מחוץ לישראל. בנוסף למשרדנו יש קשרי עבודה ענפים עם עמיתים בשורה ארוכה של מדינות, כך שנוכל לעזור לכם לגבות חוב גם ממי שלא נמצא כאן בארץ, באותה יעילות.
שימוש במערכות טכנולוגיות מתקדמות בתהליכי גבייה
כיום, משרדי עורכי דין מובילים בתחום גביית החובות משלבים מערכות טכנולוגיות מתקדמות בתהליכי העבודה, על מנת להבטיח גבייה מהירה ויעילה יותר עבור לקוחותיהם. מערכות אלו כוללות, בין היתר, מערכת מחשוב המחוברת ללשכת ההוצאה לפועל ולבתי המשפט.
חיבור זה מאפשר גישה ישירה למידע רלוונטי ועדכני, כגון סטטוס תיקים, החלטות שיפוטיות ונתונים פיננסיים של חייבים. באמצעות השימוש במערכות הללו ניתן לעקוב אחר התקדמות התיקים בזמן אמת, לקבל התראות על שינויים ופעולות חדשות, ולייעל את תהליכי העבודה.
השימוש בטכנולוגיה מתקדמת חוסך זמן ומשאבים יקרים, מפחית טעויות אנוש ומאפשר לפעול במהירות וביעילות על מנת להבטיח את גביית החוב.
משרד עו"ד דרעי רייפר: שילוב של כלים טכנולוגיים משוכללים בהליכי גבייה
משרד דרעי רייפר ושות' נעזר בכל המערכות המתקדמות הרלוונטיות. למשרד שלנו מסורת של הטמעת כלים טכנולוגיים מיד עם הופעתם בשוק, ובהתאם יש לנו בקיאות מעמיקה בשימוש בכל המערכות המאפשרות גביית חובות ביעילות מקסימלית. צוות המשרד מקפיד גם לעקוב אחרי ההתפתחויות בתחום, כדי לנצל כל שכלול וכל כלי שעשוי לתרום לתהליכי הגבייה.
תשלום מבוסס הצלחה: לא הצלחנו לגבות את החוב מהחייב? לא נגבה ממך שכר טרחה!
משרד דרעי רייפר ושות’ מעניק שירותי גבייה על פי מודל “תשלום מבוסס הצלחה”. על פי מודל זה, הלקוח ישלם שכר טרחה אך ורק בעת גביית החוב בפועל. לא הצלחנו לגבות את החוב? לא נגבה שכר טרחה בגין השירות. מודל זה יקנה לך ביטחון, שקיפות ואמינות ויבטיח שאנו פועלים במלוא המרץ לגביית החוב.
יתרונות המודל
- שקיפות מלאה בתהליך הליווי המשפטי – הלקוח יודע מראש מהן ההוצאות הצפויות ואין הפתעות בדרך.
- מוטיבציה לגביית החוב – על פי מודל זה, ניתן להיות בטוחים שמשרדנו ממוקד בהשגת תוצאות מיטביות, הודות לעובדה ששכר הטרחה מבוסס על הצלחה בלבד.
- ביטחון כלכלי – כאמור, לקוחותינו משלמים אך ורק אם הצלחנו לגבות את החוב. דבר המאפשר מיקוד בפעילות העסקית ללא כל חשש מהוצאות כלכליות נוספות.
ייעוץ עסקי לצד ייעוץ משפטי: משרד דרעי רייפר ושות’
בנוסף לליווי ולייעוץ המשפטי שאנו מספקים ללקוחותינו, אנו מציעים גם ייעוץ עסקי מקיף, שנועד לשפר את הפעילות העסקית בעשרות מונים, ולמנוע מצבים עתידיים של חובות אבודים.
הצוות המקצועי שלנו מייעץ ללקוחותינו כיצד לנהל סיכונים עסקיים באופן מיטבי, באמצעות קביעת תנאי תשלום מבעוד מועד, מעקב תזרים מזומנים, חקירת יכולת לפירעון של חייבים ועוד. כמו כן, אנו מייעצים ללקוחותינו כיצד להסדיר הסכמי תשלום עם הלקוחות, ואיך לקבוע תנאים חוזיים על מנת להגן על זכויות הנושה במקרה של אי תשלום של החייב.
משרדנו מבצע בדיקות משפטיות מקיפות, גם לפני סגירת עסקה משמעותית, במטרה לוודא שלא קיימים סיכונים משפטיים שעלולים לפגוע בתזרים המזומנים של העסק.
הידע שמאפשר ייעוץ משפטי ועסקי מועיל במיוחד
- התמחות בפרקליטות וכן בהוצאה לפועל – עו"ד אייל רייפר עבר את ההתמחות לאחר לימודי המשפטים בפרקליטות ובהוצאה לפועל, ושם החל לרכוש ידע רלוונטי לחובות הן בפן המשפטי והן בפן העסקי.
- ניסיון בעולם העסקים – בנוסף על עריכת דין, צבר עו"ד רייפר ניסיון מגוון בעולם העסקים. הוא עשה זאת גם בארץ וגם בארה"ב, וגם למרכיב הזה בקריירה יש כמובן חלק ביכולת לספק מענה מקיף בדמות ייעוץ משפטי ועסקי גם יחד.
- יכולות ניתוח גבוהות – היכולת לגבש תמונת מצב מדויקת ומפורטת על סמך מידע רלוונטי, ועוד קודם לכן איסוף כל הנתונים הנחוצים, מאפשרת לעו"ד רייפר לספק ייעוץ עסקי מועיל. בפרט הוא אמון על ניהול מושכל של סיכונים מסוגים שונים ועל יצירת מנגנוני הגנה למניעת חשיפה לסיכונים לא הכרחיים.
השוואה בין השיטות השונות לגביית חובות
מהם היתרונות והחסרונות של כל אחת מהשיטות? להלן טבלה המשווה בין השיטות השונות לגביית חובות.
שיטה | יתרונות | חסרונות | מתי להשתמש |
גבייה טלפונית | שיטה ידידותית וישירה, המאפשרת השגת הסדר תשלומים. | לא אפקטיבי במקרים של של "חייב בעייתי" | חשוב להתחיל עם גבייה טלפונית, לפני נקיטת הליכים משפטיים |
מכתב דרישה | פעולה מהירה ועלות נמוכה | עשוי לא להוביל לתוצאה אם החייב מתעלם | בשלב הראשוני, לפני נקיטת הליכים משפטיים |
משא ומתן עם החייב | הסדר גבייה באמצעות משא ומתן | דורש פשרה ותהליך ארוך טווח | במקרים בהם יש רצון לשמור על יחסים עסקיים בין הצדדים |
פתיחת תיק בהוצאה לפועל | סנקציות משפטיות המאפשרות הגבלות ועיקולים. | עלות גבוהה יותר, דורש זמן והשקעת משאבים | כאשר מכתב הדרישה וניהול מו"מ לא נשאו פרי |
הגשת תביעה משפטית | תביעה משפטית מאפשרת השגת פסק דין לטובת הנושה | תהליך ארוך טווח, עלות גבוהה, דורש הליכים משפטיים מסובכים | כאשר קיים חוב גדול או החייב מסרב לשלם |
חשוב להתחיל עם גבייה טלפונית, לפני נקיטת הליכים משפטיים בשלב הראשוני, לפני נקיטת הליכים משפטיים דורש פשרה ותהליך ארוך טווח.
מתוקף ניסיונו של עו"ד רייפר בתחום הוא יוכל להשוות בין כלל השיטות השונות לגבייה, ולבחור את השיטה המתאימה ביותר במקרה שלכם.
לסיכום
תהליך גביית חובות הוא תהליך מאתגר ומורכב, הדורש ניסיון, מקצועיות וידע משפטי נרחב. ארגונים גדולים ועסקים בינוניים וקטנים נאלצים להתמודד, מדי פעם, עם לקוחות שאינם מעוניינים לשלם עבור שירות או מוצר כלשהו שסופק להם. מקרים כאלו עלולים להציב את בעל העסק במצב רגיש ואף לפגוע ביציבות הפיננסית ובתזרים המזומנים של העסק.
משרד עורכי דין דרעי רייפר ושות’, פועל כבר למעלה משני עשורים בתחום הגבייה ונחשב לאחד המשרדים המובילים בארץ בתחום.
משרדנו מציע ליווי וייעוץ משפטי בתהליכי גבייה מורכבים. אז אם עניין הגבייה מוכר לך מקרוב, וברצונך לקבל את התשלום שמגיע לך על פי החוק – הגעת למקום הנכון. אנחנו נתעסק עם נושא הגבייה עבורך, על מנת לחסוך ממך את הטרחה, כאבי הראש ועוגמת הנפש הכרוכים בגביית חובות ספקים או לקוחות.
מחפשים סיוע משפטי בתחום הגבייה? מצאתם! משרד עורכי דין דרעי רייפר ושות’
בחירת סיוע משפטי ומשרד עורך דין הינה קריטית להצלחה בתהליך הגבייה. משרדנו פעיל משנת 1987 וצבר למעלה מ-38 שנות ניסיון, יש באמתחתנו ידע מקצועי נרחב ואנו דוגלים בערכים של אמינות, מצוינות ושירות אישי ואדיב לכלל לקוחותינו.
בעזרת קשרים מקצועיים ויכולת ייצוג גבוהה בפני רשויות החוק, המשרד מספק ללקוחותיו יתרון משמעותי בתהליכי הגבייה, כולל ניהול משא ומתן אפקטיבי והטלת סנקציות משפטיות בעת הצורך.
בנוסף לניסיון העשיר בתחום ולשירות האישי והאדיב, חשוב לזכור שמודל התשלום של משרדנו הוא על בסיס הצלחה בלבד. כך שאם לא הצלחנו לגבות את החוב – לא נגבה ממך תשלום בגין השירות.
אם ברצונך להגיע להסדר חוב שלא נפרע ולא קיבלת את המגיע לך על פי החוק – אנחנו כאן בשבילך! אנחנו נלווה אותך צעד אחר צעד בתהליך גביית החובות, ונדאג שכספך ישולם לך בהקדם האפשרי. ניתן להתקשר אלינו לקביעת פגישת ייעוץ ראשונית חינם 050-7118585 ונציגינו ישמחו לעמוד לשירותך. בהצלחה!