EN
Logo DR

גביית שיקים חוזרים – איך מבצעים זאת? המדריך המלא!

תוכן עניינים

במדינת ישראל, השימוש בשיקים בשנים האחרונות הפך לנפוץ למדי. בכל זרוע ניהולית של כל עסק או חברה ניתן לשמוע את המושגים "שיק" ו"גבייה" נזרקים אל חלל האוויר, ובמצב כזה – ניתן לומר כי השיקים הפכו לאמצעי תשלום מקובל ונפוץ בהחלט. אלא שאחת הבעיות היא שלעיתים, אותם עסקים וחברות עלולים למצוא את עצמם אובדי עצות אל מול לקוח שלא משלם את חובו – ודאי שאלתם את עצמכם מה עושים במצב זה? אז במאמר הבא נפרט את הדרכים השונות להתמודדות ונסביר מתי כדאי להיעזר בייעוץ או ליווי משפטי.

 

איך מבצעים גביית שיקים חוזרים?

אז כדי לבצע גביית שיקים חוזרים ניתן לנקוט במגוון דרכים – אך דרך הפעולה היא תלוית סיטואציה במצב זה. אם מדובר במקרה התחלתי של שיק חוזר, ניתן לנקוט בצעדים מתונים כמו יצירת קשר עם האדם ובקשה לבדיקה עם הבנקאי שלו. אך במידה ולמשל, האדם המשלם לא מנסה אפילו לשלם בשנית או מתחמק מטלפונים ומיילים, כאן נדרשת תגובה חריפה יותר, וזה הזמן אולי לנקוט בצעדים משפטיים. 

 

שיקים חוזרים – תופעה נרחבת למדי

אמצעי התשלום של שיק הוא דבר אשר נפוץ למדי במדינת ישראל, עסקים רבים משתמשים באפשרות זו באופן קבוע ולכן יש צורך להסדיר את דרך התשלום. החיסרון של אפשרות זו מתקיים כאשר השיקים חוזרים כאשר חשבונו של המשלם מעוקל.
למעשה, במצב כזה – האדם האמור לקבל את הכסף נשאר ללא התשלום החיוני להמשך קיום העסק. נוסף על כך, יש לציין כי ניתן לבצע את גביית שיקים חוזרים אלו בעזרת מגוון של אמצעים. רשויות מדינת ישראל ומערכת המשפט מעמידות לרשותכם כלים אשר ישמשו אתכם לגבייה קלה ומהירה מול מצבים ואי נעימויות מסוג זה. במקרים בהם הלקוח לא משלם במשך זמן ממושך, פיתרון טוב יהיה להיעזר בעורך דין – אך אין זה תקף לכל מקרה – וכאן צריך לזכור ש"כל מקרה לגופו".

 

זקוקים לסיוע עם גביית שיקים חוזרים? לייעוץ ראשוני ללא עלות:

 

גביית שיקים חוזרים – כיצד זה עובד?

למעשה, עד שהליך גביית שיקים חוזרים יעבור בהצלחה ישנם צעדים רבים שתצטרכו לעבור בהם בדרך. הצעד הראשון מתקיים כאשר התשלום אינו נעשה. כשמגיעים לתקופה בחודש בו מוגשים על ידכם השיקים לבנק ולאחר כמה ימים הצ'ק חוזר אליכם – לרוב, האינסטינקט הראשוני יהיה לחכות שהאדם המשלם ינסה לשלם בשנית. אך במקרים רבים זו טעות, משום שכדאי לפעול מהר.

לעיתים האדם לא עונה כלל וכלל לטלפונים או מבקש להתחמק במגוון דרכים – ואז אנחנו נשארים חסרי אונים.
כך, זוכים רבים מגיעים למצב בו אין תשלום כלל מהשיקים שמגיע לכם לקבל את התשלום עליהם.
אם נתקלתם במצב כמו זה, אל דאגה, יש מה לעשות בנושא!
חשוב להבין שאם תרצו להמשיך הלאה לגביית הצ'ק, תצטרכו להציג כמה שיקים או צ'ק אחד גדול שאינו מגיע לידי תשלום.

 

מתי מחליטים על הגשת תביעה לגביית שיקים חוזרים?

הצעד הבא אשר אתם יכולים לעשות, הוא להגיש תביעה לגביית שיקים חוזרים לרשויות השונות ולמערכת המשפט. תביעה זאת נעשית בעזרת הגשת מסמכים בהם מופיעים הפרטים השונים על המקרה שלכם. תוכלו למצוא את מסמכים אלו באתרי הרשויות הקיימים.
יש להבין כי הגשה שכזאת נעשית בעזרת מילוי מדויק של מסמכים כאלו ואחרים. ללא מילוי של המסמכים בצורה איכותית, ישנה סבירות גבוהה שבקשתכם לא תאושר!

בנוסף, ישנו צורך לשקול לעבוד לצד בעל מקצוע מתחום המשפטים (כמו עו"ד) אשר יעזור לכם בתהליך מסוג זה. לבסוף, יש להבין כי יכולים לקחת כמה חודשים ואף שנים עד שההליך יתקיים בהצלחה עד תומו. הסיבה היא שלחייבים, לעיתים יש חובות נוספים לעסקים אחרים. זו גם הסיבה שכדאי לפעול מהר אם אתם רוצים להפחית את הסיכון ואת משך הגבייה.

 

חפשו בעל מקצוע מהתחום

כעת עליכם להגיע לחיפוש עורך דין מהתחום אשר יוכל לעזור לכם. תוכלו לעשות את זה גם לבד, אך יש להבין כי כאשר אתם יוצאים למסע הגבייה לבד – אתם מסתכנים בעבודה שאינה מקצועית וישנו אלמנט של סיכון רב בכך. אז מה עורך דין עושה? עורך דין מגיע עם ניסיונו העשיר בתחום הגביה, כאשר זה יכול לעזור לכם לבצע את התהליך בצורה מהירה ונגישה יותר. חשוב לציין כי מציאת עו"ד איכותי אינה משימה של מה בכך, אלא משימה שיש לקחת אותה ברצינות רבה. עורך דין שאינו מיומן בתחום גביית חובות עלול לבזבז זמן בתהליך לשווא ואף לחבל בו שלא ביודעין.

 

זקוקים לסיוע עם גביית שיקים חוזרים? לייעוץ ראשוני ללא עלות:

 

מילוי מסמכים והגשתם אל בית המשפט

כעת עליכם למלא מסמכים בעזרתם תוכלו לספר על המקרה שלכם אל בית המשפט בצורה רחבה ביותר. יש להבין כי מילוי מסמכים אלו הוא בעצם הגשת תביעה אשר בעזרתה תוכלו להתחיל את ההליך המשפטי שלכם. מעשה של מילוי מסמכים זה צריך להתקיים בצורה מקצועית ועל פי פורמט מסוים. זהו בעצם מסמך המכיל מידע רחב על המקרה שלכם.
כך ישנו צורך להסביר מי הוא הפונה, האם אתם עסק או אדם פרטי? ישנו צורך לתת פרטים מדויקים על האדם שאתם מעוניינים לפתוח בהליך המשפטי נגדו. לבסוף, תצטרכו לספר בצורה רחבה על המקרה שהתקיים בינכם לבין האדם החייב.

 

החלטת בית המשפט והמשך דרכי הפעולה

לאחר הגשת התביעה, ישנו צורך להבין אם בית המשפט מבקש לפתוח בהליך מסוים כנגד האדם אשר צריך לשלם ובצעדים נוספים כגון פתיחת תיק בהוצאה לפועל. החלטה זאת יכולה להגיע לאחר כמות זמן מסוימת כאשר הדבר תלוי בדרך בה הגשתם את התביעה שלכם. בנוסף, בית המשפט רשאי להביט על המקרה ולהחליט כי התביעה שלכם היא אינה מוצדקת. כדי להבין את מצב התביעה שלכם ואת המשך דרכי הפעולה, צרו קשר עם עורך הדין שמנהל את התביעה עבורכם.

 

זקוקים לסיוע עם גביית שיקים חוזרים? לייעוץ ראשוני ללא עלות:

 

*הבהרה: האמור הינו בגדר מידע כללי בלבד ואינו משמש כתחליף לייעוץ/ליווי משפטי

אהבתם? שתפו ❤️

צריכים עזרה או ייעוץ?

השאירו פרטים ונציג יחזור אליכם

החיים העסקיים והפרטיים כאחד, מערימים עלינו לא פעם קשיים ומצבים לא נעימים שאיתם אנו נאלצים להתמודד. האם נקלעתם למצב בו אדם או גוף כלשהו התחייבו לשלם לכם, אך בסופו של…
שותפויות עסקיות רבות מתחילות בהתלהבות רבה, אך לעיתים קרובות נקלעות לקשיים כאשר השותפים חלוקים בדעותיהם או מעוניינים ללכת בכיוונים שונים. כדי למנוע סכסוכים עתידיים בין בעלי המניות בחברה, חשוב לחתום…
פירוק שיתוף בין יורשים הוא הליך משפטי מורכב, המתבצע במטרה לחלק באופן הוגן ומוסכם בין היורשים את נכסי העיזבון. כאשר מדובר בדירת מגורים שהייתה בבעלות משותפת של בני הזוג, עולות…
שאלה שמטרידה יורשים רבים שמקבלים נכס משותף בירושה יחד עם אחרים, היא: האם קיימת אפשרות להכריח באופן משפטי את היורש למכור את זכויותיו בדירה/לבצע העברת דירה בירושה? המצב שבו מספר…
האם הנכם חלק משותפות עסקית לא רשומה שכבר אינה פועלת כראוי? האם אתם מרגישים תסכול וחוסר אונים לנוכח המצב הזה? אתם לא לבד. קוראים יקרים, המאמר הזה הכתב במיוחד בשבילכם.…
האם אי פעם תהיתם מה יקרה לרכושכם ולכספכם ביום שלא תהיו? האם בני משפחתכם ידעו לחלק ביניהם את הנכסים בצורה הוגנת ללא סכסוכים? הסכם בין יורשים עתידיים יכול לענות על…
האם אתם שותפים בבעלות על נכס כלשהו עם אדם נוסף, ומעוניינים לצאת מהשותפות הזו? במקרים רבים, שותפויות עסקיות או פרטיות מסתיימות במחלוקות מרות ותביעות משפטיות ארוכות ויקרות. עם זאת, ניתן…
האם מצאתם את עצמכם במצב שבו בן משפחה אהוב נפטר, אך לא השאיר אחריו צוואה? האם ניסיתם לחפש היכן שמור מסמך הצוואה שלו, אך ללא הצלחה? מצב זה יכול להיות…
הסכם פירוק שותפות יכול להיות מורכב ורגיש כשמגיעים לנושא חלוקת הנכסים, וכן נושא זכויות וחובות בפירוק שותפות. מה קורה כשיש מחלוקת בין השותפים על נכס יקר ערך? וכיצד ניתן לחלק…
האם ישנם חילוקי דעות ביניכם לבין השותפים שלכם לגבי שווי החברה בה אתם שותפים? האם אתם מתלבטים כיצד לקבוע באופן הוגן ומקצועי את שווי נכסי החברה לצורך פירוק השותפות? אם…
חלוקת ירושה בין אחים או בין ילדי המנוח היא תהליך רגיש ומורכב, הטומן בחובו פוטנציאל למתיחות וסכסוכים. עם זאת, באמצעות תכנון נבון, תקשורת פתוחה וגישה רגישה, ניתן להפוך אותו לחוויה…
מכירת דירה שהתקבלה בירושה בין האחים יכולה להיות תהליך מורכב ומאתגר, במיוחד כאשר מדובר במספר יורשים. האם תמיד צריך למכור את הדירה? מה קורה אם אחד היורשים רוצה לגור בה?…

מוזמנים לחפש מידע באתר

זקוקים לסיוע מהיר? נשמח לעזור בכל שאלה: