לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

התקשרו 050-711-8585 או השאירו פרטים:

הפחתת ריבית הוצאה לפועל: איך זה עובד, מתי ועבור מי זה אפשרי?

תוכן עניינים

אם נפתח נגדכם הליך בהוצאה לפועל בו אתם כבר נושאים בהסדר תשלומים מסוים במסגרת צו תשלומים או במסגרת איחוד תיקים, יש סיכוי לא רע שהמאמר הבא יעזור לכם לבצע הפחתת ריבית ההוצאה לפועל עם הריביות שאתם משלמים.
מטרתו של הסדר תשלומים היא לפרוס את התשלומים עבור החייב כך שיוכל לעמוד בהם ולהחזיר את החוב בסיום התקופה במלואו. יש לציין כי תשלום במסגרת הסדר התשלומים הוא לא הרכיב היחיד שקיים, אלא שלסכום זה מוצמדת גם ריבית המכונה “ריבית פיגורים” – מה שהופך את העניין לעיתים ליקר הרבה יותר, ומאידך – מעודד את החייב לשלם את חובו בזמן.

 

הפחתת ריבית הוצאה לפועל: מהי ריבית פיגורים בהוצאה לפועל?

תפקידה של ריבית הפיגורים בהוצאה לפועל היא להפעיל “לחץ” על החייב על מנת שיפרע את חובו בזמן. למעשה, היא נחקקה מראש בתור רכיב עונשי – שמטרתו לתת הזדמנות לחייב להשלים את חובו, אך בתנאים והגבלות מסוימים. ריבית הפיגורים היא בדרך כלל גבוהה יותר מהריבית בבנקים או בחברות האשראי והביטוח. אם כיום ניתן לקבל הלוואה בבנק בשיעור של 4%, ריבית הפיגורים יכולה להגיע אפילו ל8 ול10%!
אם מדובר בתקופת זמן קצרה, הריבית כמעט ואינה משפיעה על היקף החוב – אך ככל שעובר הזמן, הריבית מכפילה את עצמה (ריבית דריבית) והבור הופך עמוק יותר ויותר. לכן, ככל שהריבית גבוהה יותר כמובן שכדאי לעשות הכל כדי לשלם את החוב במהרה – משום שככל ומדובר בריבית פיגורים, כך יגדל גם היקף הריבית ולא רק הקרן שתשלמו!!

 

הבעייתיות הקיימת כיום עם הפחתת ריבית – הוצאה לפועל

מאחר וריבית הפיגורים גבוהה ותופחת ככל שעובר הזמן, חייבים רבים מנסים בדרכים שונות להוריד את הריבית שהם משלמים על החוב – זכרו שככל שהריבית תהיה נמוכה יותר כך החוב יוסדר יותר מהר ותוכלו לפתוח דף חדש במהירות גדולה יותר.
אחת הבעיות הקיימות כיום בנושא הריבית היא שנמצא כי חייבים רבים משלמים את חובם מדי חודש, כפי שקבע עבורם רשם ההוצאה לפועל – אך ריבית הפיגורים תופחת בעוד שהחוב משולם ע”י החייב בקצב איטי למדי. כך, יתרת החוב הנצברת בתיק רק הולכת וגדלה. במילים פשוטות, במצב זה החייב עלול לא לסיים לשלם את חובו לעולם!
אלמלא ימצא דרך להגדיל את ההחזר החודשי, הוא עלול ייקלע לבור כלכלי אפילו גדול יותר בעודו משלם את חובותיו.
מאחר ואין היגיון בתשלום זה, ניתן להגיש בקשה כדי להיות מוכרים בהוצאה לפועל כ”חייב משלם” ובכך, לזכות להפחתה בשיעור הריבית עד לשיעור של 25%.

 

החוק החדש שמקל על החייבים עם הפחתת ריבית – הוצאה לפועל

במסגרת החוק החדש שנועד להקל על חייבים בהוצאה לפועל, פרסמו מספר שינויים בהם תיכנס לפועל שיטת חישוב שונה לדמי הפיגורים – כל רבעון ולא באופן יומי. מעבר לכך, דמי הפיגורים לא ייצברו בשיטה של ריבית דריבית, וכך ימנעו מצב של בור ללא תחתית, כפי שתואר בתחילת המאמר.
אם יש לכם תיק בהוצאה לפועל, שימו לב שאתם מקבלים את כל ההקלות והזכויות שמגיעות לכם.
במידת הצורך, צוות משרדנו הפועל בתחום הוצאה לפועל כבר למעלה מ-30 שנים ישמח לעמוד לרשותכם.

 

*הבהרה: האמור הינו בגדר מידע כללי בלבד ואינו משמש כתחליף לייעוץ/ליווי משפטי

עורך דין אייל רייפר
התקשרו 050-711-8585 או השאירו פרטים:
אהבתם? שתפו:
תמונה של עו''ד אייל רייפר​

עו''ד אייל רייפר​

עו"ד אייל רייפר, שותף מייסד במשרד דרעי-רייפר ושות', הוא מומחה בתחום ההוצאה לפועל, זכויות עובדים ותיקי חייבים וזוכים. עם ניסיון עשיר בעבודה בפרקליטות ובהוצאה לפועל, אייל מביא עמו הבנה מעמיקה של המערכת המשפטית ויכולת ייחודית להעניק ללקוחותיו פתרונות משפטיים מדויקים ואפקטיביים. בנוסף, לאייל יש ניסיון עסקי נרחב בישראל ובארצות הברית, מה שמאפשר לו לשלב תובנות מעולם העסקים בניהול תיקים משפטיים, ולהבטיח גישה מקיפה ומותאמת אישית לכל לקוח.

מרכז מידע המשפטי

לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

התקשרו 050-711-8585 או השאירו פרטים:
זקוקים לסיוע מהיר? נשמח לעזור בכל שאלה: