EN
Logo DR

הפחתת ריבית הוצאה לפועל: איך זה עובד, מתי ועבור מי זה אפשרי?

תוכן עניינים

אם נפתח נגדכם הליך בהוצאה לפועל בו אתם כבר נושאים בהסדר תשלומים מסוים במסגרת צו תשלומים או במסגרת איחוד תיקים, יש סיכוי לא רע שהמאמר הבא יעזור לכם לבצע הפחתת ריבית ההוצאה לפועל עם הריביות שאתם משלמים.
מטרתו של הסדר תשלומים היא לפרוס את התשלומים עבור החייב כך שיוכל לעמוד בהם ולהחזיר את החוב בסיום התקופה במלואו. יש לציין כי תשלום במסגרת הסדר התשלומים הוא לא הרכיב היחיד שקיים, אלא שלסכום זה מוצמדת גם ריבית המכונה "ריבית פיגורים" – מה שהופך את העניין לעיתים ליקר הרבה יותר, ומאידך – מעודד את החייב לשלם את חובו בזמן.

 

הפחתת ריבית הוצאה לפועל: מהי ריבית פיגורים בהוצאה לפועל?

תפקידה של ריבית הפיגורים בהוצאה לפועל היא להפעיל "לחץ" על החייב על מנת שיפרע את חובו בזמן. למעשה, היא נחקקה מראש בתור רכיב עונשי – שמטרתו לתת הזדמנות לחייב להשלים את חובו, אך בתנאים והגבלות מסוימים. ריבית הפיגורים היא בדרך כלל גבוהה יותר מהריבית בבנקים או בחברות האשראי והביטוח. אם כיום ניתן לקבל הלוואה בבנק בשיעור של 4%, ריבית הפיגורים יכולה להגיע אפילו ל8 ול10%!
אם מדובר בתקופת זמן קצרה, הריבית כמעט ואינה משפיעה על היקף החוב – אך ככל שעובר הזמן, הריבית מכפילה את עצמה (ריבית דריבית) והבור הופך עמוק יותר ויותר. לכן, ככל שהריבית גבוהה יותר כמובן שכדאי לעשות הכל כדי לשלם את החוב במהרה – משום שככל ומדובר בריבית פיגורים, כך יגדל גם היקף הריבית ולא רק הקרן שתשלמו!!

 

הבעייתיות הקיימת כיום עם הפחתת ריבית – הוצאה לפועל

מאחר וריבית הפיגורים גבוהה ותופחת ככל שעובר הזמן, חייבים רבים מנסים בדרכים שונות להוריד את הריבית שהם משלמים על החוב – זכרו שככל שהריבית תהיה נמוכה יותר כך החוב יוסדר יותר מהר ותוכלו לפתוח דף חדש במהירות גדולה יותר.
אחת הבעיות הקיימות כיום בנושא הריבית היא שנמצא כי חייבים רבים משלמים את חובם מדי חודש, כפי שקבע עבורם רשם ההוצאה לפועל – אך ריבית הפיגורים תופחת בעוד שהחוב משולם ע"י החייב בקצב איטי למדי. כך, יתרת החוב הנצברת בתיק רק הולכת וגדלה. במילים פשוטות, במצב זה החייב עלול לא לסיים לשלם את חובו לעולם!
אלמלא ימצא דרך להגדיל את ההחזר החודשי, הוא עלול ייקלע לבור כלכלי אפילו גדול יותר בעודו משלם את חובותיו.
מאחר ואין היגיון בתשלום זה, ניתן להגיש בקשה כדי להיות מוכרים בהוצאה לפועל כ"חייב משלם" ובכך, לזכות להפחתה בשיעור הריבית עד לשיעור של 25%.

 

החוק החדש שמקל על החייבים עם הפחתת ריבית – הוצאה לפועל

במסגרת החוק החדש שנועד להקל על חייבים בהוצאה לפועל, פרסמו מספר שינויים בהם תיכנס לפועל שיטת חישוב שונה לדמי הפיגורים – כל רבעון ולא באופן יומי. מעבר לכך, דמי הפיגורים לא ייצברו בשיטה של ריבית דריבית, וכך ימנעו מצב של בור ללא תחתית, כפי שתואר בתחילת המאמר.
אם יש לכם תיק בהוצאה לפועל, שימו לב שאתם מקבלים את כל ההקלות והזכויות שמגיעות לכם.
במידת הצורך, צוות משרדנו הפועל בתחום הוצאה לפועל כבר למעלה מ-30 שנים ישמח לעמוד לרשותכם.

 

זקוקים לסיוע עם הפחתת ריבית בהוצאה לפועל? לייעוץ ראשוני ללא עלות:

*הבהרה: האמור הינו בגדר מידע כללי בלבד ואינו משמש כתחליף לייעוץ/ליווי משפטי

אהבתם? שתפו ❤️

צריכים עזרה או ייעוץ?

השאירו פרטים ונציג יחזור אליכם

החיים העסקיים והפרטיים כאחד, מערימים עלינו לא פעם קשיים ומצבים לא נעימים שאיתם אנו נאלצים להתמודד. האם נקלעתם למצב בו אדם או גוף כלשהו התחייבו לשלם לכם, אך בסופו של…
שותפויות עסקיות רבות מתחילות בהתלהבות רבה, אך לעיתים קרובות נקלעות לקשיים כאשר השותפים חלוקים בדעותיהם או מעוניינים ללכת בכיוונים שונים. כדי למנוע סכסוכים עתידיים בין בעלי המניות בחברה, חשוב לחתום…
פירוק שיתוף בין יורשים הוא הליך משפטי מורכב, המתבצע במטרה לחלק באופן הוגן ומוסכם בין היורשים את נכסי העיזבון. כאשר מדובר בדירת מגורים שהייתה בבעלות משותפת של בני הזוג, עולות…
שאלה שמטרידה יורשים רבים שמקבלים נכס משותף בירושה יחד עם אחרים, היא: האם קיימת אפשרות להכריח באופן משפטי את היורש למכור את זכויותיו בדירה/לבצע העברת דירה בירושה? המצב שבו מספר…
האם הנכם חלק משותפות עסקית לא רשומה שכבר אינה פועלת כראוי? האם אתם מרגישים תסכול וחוסר אונים לנוכח המצב הזה? אתם לא לבד. קוראים יקרים, המאמר הזה הכתב במיוחד בשבילכם.…
האם אי פעם תהיתם מה יקרה לרכושכם ולכספכם ביום שלא תהיו? האם בני משפחתכם ידעו לחלק ביניהם את הנכסים בצורה הוגנת ללא סכסוכים? הסכם בין יורשים עתידיים יכול לענות על…
האם אתם שותפים בבעלות על נכס כלשהו עם אדם נוסף, ומעוניינים לצאת מהשותפות הזו? במקרים רבים, שותפויות עסקיות או פרטיות מסתיימות במחלוקות מרות ותביעות משפטיות ארוכות ויקרות. עם זאת, ניתן…
האם מצאתם את עצמכם במצב שבו בן משפחה אהוב נפטר, אך לא השאיר אחריו צוואה? האם ניסיתם לחפש היכן שמור מסמך הצוואה שלו, אך ללא הצלחה? מצב זה יכול להיות…
הסכם פירוק שותפות יכול להיות מורכב ורגיש כשמגיעים לנושא חלוקת הנכסים, וכן נושא זכויות וחובות בפירוק שותפות. מה קורה כשיש מחלוקת בין השותפים על נכס יקר ערך? וכיצד ניתן לחלק…
האם ישנם חילוקי דעות ביניכם לבין השותפים שלכם לגבי שווי החברה בה אתם שותפים? האם אתם מתלבטים כיצד לקבוע באופן הוגן ומקצועי את שווי נכסי החברה לצורך פירוק השותפות? אם…
חלוקת ירושה בין אחים או בין ילדי המנוח היא תהליך רגיש ומורכב, הטומן בחובו פוטנציאל למתיחות וסכסוכים. עם זאת, באמצעות תכנון נבון, תקשורת פתוחה וגישה רגישה, ניתן להפוך אותו לחוויה…
מכירת דירה שהתקבלה בירושה בין האחים יכולה להיות תהליך מורכב ומאתגר, במיוחד כאשר מדובר במספר יורשים. האם תמיד צריך למכור את הדירה? מה קורה אם אחד היורשים רוצה לגור בה?…

מוזמנים לחפש מידע באתר

זקוקים לסיוע מהיר? נשמח לעזור בכל שאלה: