פירוק חברות

תוכן עניינים

כשחברה סוטה ממטרתה המרכזית, או כאשר לא מתקיימים אי אלו הסכמות בין השותפים בה, פעמים רבות ההליך שנסוגים כלפיו הוא הליך הנקרא "פירוק חברה". הקמה של חברה היא הליך פשוט יחסית, אלא שכאן לעומת זאת, סגירת חברה היא הליך מעט מורכב יותר – כאן נדרש טיפול מעמיק בכל אחד מרבדי החברה הקיימים וטיפול בסוגיות שונות. לדוגמה: אחת הפעולות שאנו נדרשים לבצע היא סגירת משרדי החברה, פיטור העובדים, מציאת הכנסה חדשה, פיצויים, ולעיתים התמודדות עם הליכי הוצאה לפועל בשל חובות שנותרו. לא תמיד מדובר בהליך נעים, ניתן לומר אפילו שכמעט אף פעם לא מדובר בהליך נעים – אך יחד עם הידע הנכון, ניתן לצלוח אותו בקלות.

 

ראשית, בואו נבין – למה כדאי לפרק את החברה ולא להותיר אותה בעינה?

בעיקרון, ע"פ חוק יש לדבר מחיר. חברה אשר אינה מבצעת פירוק כפי שנדרש ממנה בחוק, עלולה להיקנס בקנס בסך 7880 ש"ח. מדובר בקנס לא נמוך, ונוסף על כך מי שמשאיר את החברה כפי שהיא, פתוחה, עלול להיקנס גם במס על הקנס. אם הקנס לא משולם, הדבר עלול להוביל להליכי גבייה והוצאה לפועל. כמובן שאין אדם אשר רוצה להתעסק עם הליכי הוצאה לפועל מיד בתום פעילותה העסקית של החברה, שכן רבים מן האנשים המצויים במצב זה גם כך נכנסו ל"בורות כלכליים". לכן, אנו ממליצים לבצע את הפירוק כנדרש בחוק ולהימנע מתשלום הקנס. למותר לציין כי רצוי לעשות זאת מוקדם ככל הניתן.

 

כמה זמן אורך הליך פירוק החברה?

הליך פירוק חברה עשוי לנוע ממספר חודשים עד לחצי שנה. עיכובים עלולים להיגרם עקב מחסור באישורים המתאימים, אך במידה והכל מתנהל כשורה, לא מן הנמנע שהחברה תיסגר את החברה בפרק הזמן הזה.

 

פירוק חברה לפי חוק חדלות פירעון

כפי שנאמר לעיל, חלק מן החברות נכנסות להליכי פירוק בעודן נמצאות או עומדות להיכנס להליכי חדלות פירעון. כאשר חברה נמצאת בהליכי חדלות פירעון, משמעות הדבר הוא שסך ההכנסות שלה נמוך מסך החובות שיש לה ואין לה אפשרות לשלם אותו. החוק החדש מאפשר לחברות כאלה לזרז תהליכים (בניגוד לעבר בו הליכים כאלה היו יכולים לקחת זמן רב), וכך ניתן לקבוע מהו הצעד הבא בתהליך – פירוק החברה או שיקום כלכלי. 

 

מהו הליך מזורז לפירוק חברה, ולמי הוא מתאים?

חברה לא פעילה שקיבלה החלטה על פירוק יכולה להגיש בקשה לפירוק מרצון בהליך מזורז ברשם החברות. חברה לא פעילה על פי החוק נחשבת כחברה שאין לה נכסים, חובות (למעט תשלום האגרה השנתית), הליכים משפטיים שהיא מצויה בהם ולא מתנהלים נגדה הליכי אכיפה. בהליך הפירוק המזורז, למעשה ניתן לפרק את החברה לאחר 100 יום בהליך פשוט שלא מצריך מכם זמן ואנרגיה – מה שמאפשר לכם להמשיך בשגרת יומכם.

מאמרים בנושא משפט מסחרי

לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

התקשרו 050-711-8585 או השאירו פרטים:
זקוקים לסיוע מהיר? נשמח לעזור בכל שאלה:

מוזמנים לחפש מידע באתר