אין דבר יותר מתסכל מחוב בהוצאה לפועל שלא שולם. לעיתים בעלי עסקים נותרים חסרי יכולת לשלם את הסכום המלא שהתחייבו עליו, ואף על פי ניסיונותיהם הרבים – אין מנוס מאשר להימנע מתשלום החוב – חוב בהוצאה לפועל. צ'קים חוזרים, עובדים שמפוטרים, ונתוני אשראי על בית העסק – כל אלה יכולים לשמש כסימנים מקדימים לכך שהחוב לא הולך להיות משולם. אך מה עושים במידה ונקלעים למצב כזה? אם הגעתם כבר למצב בו אתם זוכים בהוצאה לפועל, תיווכחו לדעת שיש פיתרון לבעיה שלכם.
מה ההשפעה של חוב בהוצאה לפועל על העסק?
אין לנו ספק שאף בעל עסק לא רוצה לעבור את ההליך עם חוב בהוצאה לפועל וה"סחבת" שמתלווה אליו. לא תמיד מקבלים מענה מהלקוחות, במקרים מסוימים אף מקבלים הודעות שלא תמיד נעים לקרוא, ובמצב זה אתם עלולים להרגיש חסרי אונים.
השפעת גביית החובות על העסק היא פגיעה בתזרים המזומנים, חוסר שקט, הפרעה ביכולת להתנהל ובהתנהלות התקינה של המנהלים והעובדים בעסק או החברה.
הפגיעה של חוב בהוצאה לפועל מתבטאת ב-2 היבטים עיקריים:
- תפעול העסק – עיכובים בגביית חוב בהוצאה לפועל הם אחד מהגורמים המפריעים ביותר לתשלום לספקים ולעובדים. למעשה, כל עיכוב כזה פותח פתח לבעיות פיננסיות חדשות, בין אם זה עם הבנק, עם רשויות המיסוי ועוד. התפעול התקין של החברה נפגע קשות כתוצאה מכך.
- בזבוז זמן יקר – אתם צריכים לעמוד על שלכם כל הזמן, שכן בעלי החוב עלולים לחשוב שהם “ניצלו” מן התשלום. הדבר מבזבז משאבים רבים ובעיקר את הזמן היקר שלכם. במיוחד כשעובדה זו מוצדקת ומוכחת: עמדה איתנה מול לקוחות שלא משלמים בזמן את חובם אכן מסייעת לגבייה תקינה. (אך אין זה אומר שאתם אמורים לעשות אותה, אלא מומלץ להאציל לעו"ד)
כמה זמן לוקח לגבות חוב בהוצאה לפועל?
ימים בודדים, חודשים ולעיתים שנים.
יש הבדל בין לפעול במהירות ובאיטיות – ככל שתפעלו בהקדם האפשרי בלי לדחות את גביית החובות, כך בהתאמה תקדמו את גביית הכספים ותמנעו ממצבים בלתי נעימים של יותר עיקולים והגבלות והמשמעות שמתלווה לכך והיא כמובן – עול כספי גבוה יותר שנופל עליכם.
עוד משהו שכדאי לציין: חשוב לזכור ולהבין את ההבדל בין "גבייה קשה" ל"גבייה קלה".
עורך דין מקצועי שעוסק שנים רבות בתחום, ומנוסה בעולם המשפט על כל רבדיו ובפרט בייצוג נושים – יכול להעריך די בקלות האם מדובר בסוג גביה כזה או אחר. אי לכך ובהתאם לזאת, הוא ידע להעריך את משך הזמן שתיק הגבייה ייקח.
*הבהרה: האמור הינו בגדר מידע כללי בלבד ואינו משמש כתחליף לייעוץ/ליווי משפטי