EN
Logo DR

איך פותחים תיק בהוצאה לפועל? אתם שואלים – אנחנו עונים

תוכן עניינים

חובות שלא שולמו והצטברו לאורך זמן הם כר פורה לאיחור בתשלומים ובמקרים מסוימים לפשיטת רגל. אחד הדברים שחשוב לשים לב אליהם כשמדובר בחובות הוא שחובות אינם עניין שמאפשר לעצמנו לנוח על זרי הדפנה ולהמתין לתשלום. מחקרים מראים שחובות שלא שולמו יוצרים בעיה חמורה יותר ויותר ככל שעובר הזמן. זה קורה, בין היתר משום שבמידה וחייבים מאחרים לכם בתשלומים, סביר להניח שהדבר קורה עם עסקים נוספים שהם עובדים איתם – ומי שידרוש את חובו ראשון ובצורה אפקטיבית יותר, יזכה בו לרוב לצערנו על חשבון האחרים. לכן חשוב גם לפעול מוקדם וגם לקחת עו"ד מיומן שזוהי מומחיותו.

יש לתת את הדגש על כך שכאשר חייבים לא משלמים את חובם בזמן, אחד הנזקים העיקריים והקשים ביותר הוא פגיעה בלו"ז היומי הרגיל של העסק – עיסוקו העיקרי של בעל העסק למעשה הופך להיות העיסוק בחוב. אמנם דבר זה מקשה על ההתנהלות היומיומית, אך כאשר לוקחים עו"ד שזהו תפקידו – רוב העבודה עוברת לידי טיפולו וההתנהלות חוזרת לסדרה התקין.

בהמשך המאמר נסביר ונדגים כיצד פותחים תיק בהוצאה לפועל לחייבים שלא פורעים את חובם, על מנת להטיל עליהם סנקציות והגבלות מטעם ההוצאה לפועל, ולהגביר את סיכויי הגביה ואת יעילותה.

 

איך פותחים תיק בהוצאה לפועל

הדרך הכי יעילה להתמודדות ופתיחת תיק בהוצאה לפועל

פניה לעורך דין שמומחיותו היא הוצאה לפועל היא דרך נהדרת להתמודד עם החוב שלא שולם.
מה עורך הדין עושה? הוא למעשה מיידע את בעלי העסק ומתריע להם על כוונותיו לפתוח בהליכים על החוב שלא שולם. במקרים רבים, הצעד הזה לבד מספיק. בעלי החוב בשלב הזה עלולים להילחץ, ועד מהרה להבין שאם לא יסדירו את תשלום חובם בזמן, הם עלולים למצוא את עצמם בבור עמוק יותר כלכלית – הם יעדיפו שלא להגיע לשם ולכן ישלמו את חובם במהרה.
במקרים אחרים, ישנה בעיה לחייבים לשלם את החוב. לא תמיד אנחנו יודעים הכל על הלקוחות שאנחנו עובדים איתם, הרבה עסקים נמצאים בשלב של לפני פירוק, אך אף אחד מלקוחותיהם אינו יודע זאת. לכן בעלי עסקים מופתעים פעמים רבות כאשר נודעת להם עובדה זו. במצב בו אנחנו שולחים מכתב התראה אך הלקוח אינו מגיב אליו, ניתן לפתוח בהליכי הוצאה לפועל ומשם למצוא את הפיתרון המתאים – בין אם מדובר בהגבלות, הגעה להסדרי חוב ועוד.

 

זקוקים לסיוע עם פתיחת תיק בהוצאה לפועל? לייעוץ ראשוני ללא עלות:

 

איך פותחים תיק בהוצאה לפועל | מהם ה"תחנות" בהן תצטרכו לעבור בדרך לפתיחת תיק בהוצאה לפועל?

אז התחנה הראשונה בה תעברו בדרך לפתיחת התיק אצל החייב היא כפי שציינו לפני כן, פניה לעורך דין המוסמך לשלוח מכתב התראה. המטרה של שלב זה הוא להתריע ולהזהיר את החייב על כוונותינו, שכן ייתכן שכבר בשלב זה הוא ייעתר לבקשתינו ויבין את המשמעות של מעשיו.
בשלב השני, נוכל לפתוח לו תיק בהוצאה לפועל. משמעות פתיחת התיק היא שכעת חלק מהעבודה עוברת לרשות האכיפה והגביה, מה שמקל על התהליך מכיוון שמדובר באכיפה מוגברת מטעם המדינה על אותו אדם.
יש לציין שכדי לפתוח את התיק תצטרכו לשלם אגרה – שהיא אינה קבועה אלא משתנה בהתאם לסכום שהאדם חייב לכם.
בשלב השלישי, נחכה. לאחר קבלת האזהרה בדואר מההוצאה לפועל, תעמוד לרשותו של החייב תקופת זמן קצובה על מנת שיוכל להסדיר את חובו בזמן. נמתין ונראה האם החייב משלם את חובו – ואם לא, הוצאה לפועל תנקוט עבורנו בצעדים נוספים תוך מעורבות וקבלת רשות מאיתנו בתהליך.
בשלב הרביעי, נוכל לבצע בהמשך צעדים נוספים במידת הצורך בשיתוף עם הוצאה לפועל ובהתייעצות עם עו"ד.

חשוב לציין כי מאחר וכל הפעולות שתעשו בהוצאה לפועל כרוכות בקבלת החלטות מצידכם, מומלץ מאוד לעשות זאת בהמלצת עורך דין ולא על דעת עצמכם. ניסיון של שנים יכול להוות את הפיתרון לחוב ומאידך, חוסר ניסיון עלול להרוס את תהליך הגבייה התקין. זאת בדיוק הסיבה שמשרדנו בעל למעלה מ-33 שנות ניסיון מעניק לכם ייעוץ ראשוני ללא עלות. מוזמנים ליצור קשר דרך טופס הפניה שבאתר, ונשמח לסייע בכל שאלה.

 

מהו תיק שטרות?

מטרתו של תיק שטרות היא גביית שיק, מדובר על שיקים שחוללו או שיקים שאין להם כיסוי.
אם קיבלתם שיק שחזר, שטר חוב שלא כובד על ידי בעל העסק – אז ניתן לפתוח תיק שטרות בהוצאה לפועל.
הלכה למעשה, ככה עושים את זה – פתיחה של תיק שטרות מותנית בצירוף מסמכים ובהגשתם ללשכת ההוצאה לפועל: טופס בקשה לביצוע שטרות ושיקים, אישור ניהול חשבון הבנק שלכם ושטר הצ'ק המקורי.
נכון להיום כדי להגיש את הבקשה תצטרכו לשלם אגרה בהתאם לסכום החוב.

 

מהי עלות הייצוג המשפטי בפתיחת התיק?

עלות הייצוג המשפטי משתנה מעורך דין כזה לאחר, אך בעיקרון היא תלויה בגודל החוב, ולכן איננו יכולים לפרסם את שכר טרחתנו כאן. אך באופן כללי ניתן לומר כי קביעת שכר טרחת עורכי הדין אינה נהוגה בתחום זה כפי שהיא נהוגה בתחומים אחרים. בתחום זה ניתן לגבות שכר טרחה של עד 10 אחוזים משווי הגבייה ובהמלצת לשכת עורכי הדין.

 

איך נראית האזהרה שמוציאים לחייב?

לאחר הגשת הבקשה לנקיטת הליכים להוצאה לפועל תישלח, באישור הוצאה לפועל תישלח לחייב התראה לפני נקיטת ההליכים. מהות האזהרה כאמור היא ליצור לחץ אצל החייב שיגרום לו להשיב את חובו כמה שיותר מהר. אחרי שהגשתם את הבקשה בלשכת ההוצאה לפועל, יהיו לחייב 20 ימים לפרוע את חובו – והיה ולא, יינקטו נגדו ההליכים. עובדה זו תצוין כמובן באזהרה עצמה. את האזהרה החייב יקבל בדואר,  ולכן יש לוודא לפני שליחת המכתב שכתובת המגורים של החייב היא כתובת מעודכנת, על מנת שהמכתב לא יגיע לידיים הלא נכונות וההליכים יתעכבו אפילו יותר.

האזהרה תכיל את התוכן הבא:

  • משך הזמן שיש לחייב לפרוע את חובו (20 ימים).
  • בקשה להתייצבות לחקירת יכולת תוך 21 יום, במידה ולחייב אין אפשרות לפרוע את חובו בזמן.
  • העונש הקבוע בחוק במידה ולא יעשה זאת.
  • מה החייב צריך לעשות אם הוא מכחיש את החוב – הגשת טענה נגדית.

במשך כל 20 הימים האלה הוצאה לפועל לא תהיה רשאית לשלוח הודעות נוספות לחייב הדורשות ממנו לשלם את חובו, ועל כן עלינו להמתין בסבלנות. זאת גם הסיבה שכדאי לפעול מוקדם ככל האפשר!

 

שכר הטרחה לעורך דין בעת פתיחת תיק בהוצאה לפועל

שכר הטרחה שהולך לעורך הדין בדרך כלל לא מסוכם מראש. זאת משום שגביית החוב כרוכה בסיכון רב, ופעמים רבות לקוחות מעדיפים לא לקבל את החוב בשל הסיכון שישלמו לעורך הדין ויפסידו את כספם.
לכן, עורכי דין רבים כמו גם משרדנו הפועל בתחום למעלה מ-33 שנים, מעניקים את השירות ללא עלות, ומקבלים בתמורה אחוזים מהחוב שהוחזר. יש לזכור, ואנו מדגישים זאת בשנית, שלנסות לגבות את החוב בעצמכם זה דבר שהוא אפשרי, אך מסוכן. במידה וה"נורה האדומה" כבר נדלקה, במידה ואתם מרגישים שמשהו בהליך גביית החוב אינו מתנהל כשורה, זה הזמן לפעול באמצעות עורך דין ולא לבד.

טיפ: אם עבר כבר מעל חודש והלקוח לא שילם, זו בהחלט יכולה להיות סיבה טובה להידלקות "נורה אדומה". מחקרים מראים כי חייבים שלא משלמים במשך חודש, בכ-20% מהמקרים לא משיבים את חובם יותר לעולם. אחוזים אלה פוחתים ככל שעובר הזמן, ולכן חשוב לקחת את התהליך בשתי ידיים ולפעול מהר ככל הניתן – מי שלא יעשה זאת עלול לספוג נזקים שיהיה קשה מאוד לתקן.

 

הגישה שלנו לנושא פתיחת תיק בהוצאה לפועל

למקרה שעדיין לא יצא לנו להכיר – אנחנו משרד דרעי רייפר ושות'. אנחנו מנוסים וידועים בתחום גביית החובות כבר למעלה מ-33 שנים, ומכירים את כלל הליכי ההוצאה לפועל והפתרונות השונים העומדים בפניכם. אין לנו ספק כי חוב שלא משולם זהו דבר מלחיץ, חסר ודאות ואפילו משתק. אנו מבטיחים לעשות את המיטב כדי לסייע לכם, באמצעות הכרת החוק ושימוש ברזיו לטובתנו. אנו מאמינים בשקיפות ובמסירות כלפי הלקוח, ונעשה הכל כדי לשתף אתכם בכל מה שקורה עם התיק המשפטי שאנו מנהלים עבורכם!

 

זקוקים לסיוע עם פתיחת תיק בהוצאה לפועל? לייעוץ ראשוני ללא עלות:

 

*הבהרה: האמור הינו בגדר מידע כללי בלבד ואינו משמש כתחליף לייעוץ/ליווי משפטי

אהבתם? שתפו ❤️

צריכים עזרה או ייעוץ?

השאירו פרטים ונציג יחזור אליכם

החיים העסקיים והפרטיים כאחד, מערימים עלינו לא פעם קשיים ומצבים לא נעימים שאיתם אנו נאלצים להתמודד. האם נקלעתם למצב בו אדם או גוף כלשהו התחייבו לשלם לכם, אך בסופו של…
שותפויות עסקיות רבות מתחילות בהתלהבות רבה, אך לעיתים קרובות נקלעות לקשיים כאשר השותפים חלוקים בדעותיהם או מעוניינים ללכת בכיוונים שונים. כדי למנוע סכסוכים עתידיים בין בעלי המניות בחברה, חשוב לחתום…
פירוק שיתוף בין יורשים הוא הליך משפטי מורכב, המתבצע במטרה לחלק באופן הוגן ומוסכם בין היורשים את נכסי העיזבון. כאשר מדובר בדירת מגורים שהייתה בבעלות משותפת של בני הזוג, עולות…
שאלה שמטרידה יורשים רבים שמקבלים נכס משותף בירושה יחד עם אחרים, היא: האם קיימת אפשרות להכריח באופן משפטי את היורש למכור את זכויותיו בדירה/לבצע העברת דירה בירושה? המצב שבו מספר…
האם הנכם חלק משותפות עסקית לא רשומה שכבר אינה פועלת כראוי? האם אתם מרגישים תסכול וחוסר אונים לנוכח המצב הזה? אתם לא לבד. קוראים יקרים, המאמר הזה הכתב במיוחד בשבילכם.…
האם אי פעם תהיתם מה יקרה לרכושכם ולכספכם ביום שלא תהיו? האם בני משפחתכם ידעו לחלק ביניהם את הנכסים בצורה הוגנת ללא סכסוכים? הסכם בין יורשים עתידיים יכול לענות על…
האם אתם שותפים בבעלות על נכס כלשהו עם אדם נוסף, ומעוניינים לצאת מהשותפות הזו? במקרים רבים, שותפויות עסקיות או פרטיות מסתיימות במחלוקות מרות ותביעות משפטיות ארוכות ויקרות. עם זאת, ניתן…
האם מצאתם את עצמכם במצב שבו בן משפחה אהוב נפטר, אך לא השאיר אחריו צוואה? האם ניסיתם לחפש היכן שמור מסמך הצוואה שלו, אך ללא הצלחה? מצב זה יכול להיות…
הסכם פירוק שותפות יכול להיות מורכב ורגיש כשמגיעים לנושא חלוקת הנכסים, וכן נושא זכויות וחובות בפירוק שותפות. מה קורה כשיש מחלוקת בין השותפים על נכס יקר ערך? וכיצד ניתן לחלק…
האם ישנם חילוקי דעות ביניכם לבין השותפים שלכם לגבי שווי החברה בה אתם שותפים? האם אתם מתלבטים כיצד לקבוע באופן הוגן ומקצועי את שווי נכסי החברה לצורך פירוק השותפות? אם…
חלוקת ירושה בין אחים או בין ילדי המנוח היא תהליך רגיש ומורכב, הטומן בחובו פוטנציאל למתיחות וסכסוכים. עם זאת, באמצעות תכנון נבון, תקשורת פתוחה וגישה רגישה, ניתן להפוך אותו לחוויה…
מכירת דירה שהתקבלה בירושה בין האחים יכולה להיות תהליך מורכב ומאתגר, במיוחד כאשר מדובר במספר יורשים. האם תמיד צריך למכור את הדירה? מה קורה אם אחד היורשים רוצה לגור בה?…

מוזמנים לחפש מידע באתר

זקוקים לסיוע מהיר? נשמח לעזור בכל שאלה: