מהי טענת “פרעתי” של חייב בהוצאה לפועל? למעשה, כאשר נפתח תיק כנגד חייב בהוצאה לפועל, באופן אוטומטי נשלח עבורו מכתב עם אזהרה שעליו לשלם את החוב תוך מספר ימים קצוב מיום שליחת המכתב. טענת “פרעתי” היא למעשה הצהרה של החייב על כך שכבר פרע את החוב בעבר, ולמעשה אין צורך בפתיחת הליכי הוצאה לפועל נוספים כנגדו, לפחות לא מול אותו נושה ספציפי. אולם לא תמיד ניתן להשתמש בטענה זו, לדוגמה – אם נחתם פסק דין הפוסק על החייב לשלם את חובו, ביטול ההליכים כנגד החייב צריכים לעבור דרך תהליך ארוך יותר, שכן הוא נמצא בשלב מתקדם יותר בהליכים.
חייבים רבים מנסים “לרמות” את מערכת ההוצאה לפועל
חשוב להבין שטענת “פרעתי” משמשת לא רק כפתח לחייב שרוצה להצהיר כי הוא כבר שילם את החוב ולהיפטר מההליכים, אלא גם כפתח לצד השני – רמאויות. הרי כאשר חייב מצהיר כי הוא פרע את החוב בעבר, אף אחד לא יחמיר את ההליכים נגדו, ויש לו הזדמנות כביכול למשוך עוד זמן, על מנת שיוכל לשלם את החוב. מדובר בצעד לא חוקי כמובן, שניתן לעמוד למשפט בגינו.
מה חשוב לדעת על טענת “פרעתי”?
כאמור, משמעות הטענה היא למעשה בקשה לפטור מהליכים נוספים מול הוצאה לפועל. חשוב לדעת שניתן להעלות את הטענה בכל שלב בהליכי ההוצאה לפועל, ללא הגבלה (אך אין זה אומר בהכרח שהבקשה תתקבל).
דבר נוסף שכדאי לדעת הוא, שאם אתם נמצאים בהליך פסק דין – לא ניתן להעלות טענות על תשלומים שבוצעו לפני קבלת פסק הדין, שכן הוא כבר נחתם מבעוד מועד.
קיבלתם אזהרה? במידה ותגישו טענת “פרעתי” ותטענו שהחוב כבר נפרע – כמובן רק במידה וזו אמת תוך 21 יום מיום מסירת האזהרה, תהיו פטורים מהתייצבות לחקירת יכולת עד שטענתכם תיבדק.
ישנם תיקים בהם משך הזמן שנקצב לכם עומד על 30 יום, ביניהם נכללים: תיקי שטרות ותביעה על סכום קצוב.
מה קורה לאחר הגשת הבקשה?
לאחר הגשת הבקשה שלכם, רשם ההוצאה לפועל יערוך בדיקה עליה. במידה ועדיין לא עברו 21 יום מיום קבלת האזהרה, הליך חקירת היכולת שיבוצע כנגדכם יוקפא עד שבקשתכם תיבדק, ואם תידחה בקשתכם – יהיה עליכם להתייצב לחקירת יכולת.
קישורים שימושיים
הגשת בקשה לטענת “פרעתי” בהוצאה לפועל –