לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

התקשרו 050-711-8585 או השאירו פרטים:

נכסי נאמנות

תוכן עניינים

[gspeech type=full]

יש מגוון סיבות המובילות להחלטה השוררת בקרב ישראלים רבים, ההחלטה להפסיק להיות בעלים של נכס או קופות מסוימות, ולהעביר את השליטה עליהן לגורם אחר; גורם שלמעשה יהיה אחראי על השימוש בנכס או בקופה, בהתאם לתנאים והגבלות מסוימים. מה זה אומר בפועל? שאותם אנשים יפסיקו להיות הבעלים הרשמיים של הנכס או הכסף, ובה בעת יתנו הוראות לצד שלישי בנוגע למטרות המעשה ולשימוש שהם מצפים שהכסף שלהם יעשה. כמובן שנכללים בהסכם גם זכויותיהם ומקרי קצה בתהליך. 

 

נכסי נאמנות כדאגה לעתיד

אנשים רבים משתמשים בנכסי נאמנות כדי לדאוג לעתידם, כלומר – יוגדר בהסכם שעל הנאמן לדאוג להם עד ליום פטירתם. לאחר פטירתם, מותר להם לעשות שימוש בכספים. הכסף שאדם א' מעביר לאדם ב' על מנת שיעשה בו שימוש, צריך ללכת למטרות מסוימות, כפי שהגדיר אדם א' בהסכם. ברוב הסכמי הנאמנות שנכתבים, מומלץ שיוגדר כי הנהנה רשאי להחליף את הנאמן באחד אחר, במידת הצורך.

 

למה להקים מנגנון נאמנות?

יש לא מעט סיבות להקמת מנגנון נאמנות. העקרון המנחה הוא "כגודל הנכסים – כך גם גודל האחריות". כלומר, כאשר הנכס יוצא מטווח השליטה של אדם מסוים, הוא כבר לא מחזיק בבעלות עליו ולכן אי אפשר להוריש אותו הלאה, לעקל אותו ולעשות בו כל שימוש אחר. הנה כמה מן הסיבות הלגיטימיות להקמת מנגנון נאמנות בקרב ישראלים:

 

  • חסינות מעיקולים – אנשים, גופים או חברות שנמצאים תחת עיקולים, עשויים לרצות להעביר את הנכסים שלהם לגורמים שלישיים, כדי שלא יהיה ניתן לעקל אותם גם בתרחיש האימה הכי גדול.
  • מס עיזבון – כשאנו מורישים את הנכסים שלנו הלאה, אנו נדרשים לשלם עליהם מס הנקרא "מס עיזבון". במידה ואנחנו מעבירים את הנכסים לגורם שלישי, אנו לא משלמים את המס הזה ולעומת זאת – אנו מקבלים הטבות הנובעות כפועל יוצא ממנגנון הנאמנות.
  • בעלות בנכסים – מסיבות כאלו ואחרות אנשים רוצים להסתיר את העובדה שהם בעלים של נכסים מסוימים אל מול גופים אחרים.

 

מה צריך כדי להקים מנגנון נאמנות

הקמת מנגנון נאמנות אינה דבר קל כלל וכלל, היא מצריכה חשיבה מעמיקה על כלל הרבדים וההשלכות של כזה מהלך. יש להבין לעומק את עניין המיסוי ולתכנן את המס נכון, כמו גם את עניין החוזה בין הנאמן למבקש שהוא חשוב לאין שיעור. כצעד ראשון, אנו ממליצים לכם להתייעץ עם עורך דין – משרדנו עוסק בתחום זה כבר שנים רבות וישמח לסייע לכם.

אהבתם? שתפו:
תמונה של עו''ד אייל רייפר​

עו''ד אייל רייפר​

עו"ד אייל רייפר, שותף מייסד במשרד דרעי-רייפר ושות', הוא מומחה בתחום ההוצאה לפועל, זכויות עובדים ותיקי חייבים וזוכים. עם ניסיון עשיר בעבודה בפרקליטות ובהוצאה לפועל, אייל מביא עמו הבנה מעמיקה של המערכת המשפטית ויכולת ייחודית להעניק ללקוחותיו פתרונות משפטיים מדויקים ואפקטיביים. בנוסף, לאייל יש ניסיון עסקי נרחב בישראל ובארצות הברית, מה שמאפשר לו לשלב תובנות מעולם העסקים בניהול תיקים משפטיים, ולהבטיח גישה מקיפה ומותאמת אישית לכל לקוח.

מאמרים בנושא משפט מסחרי

לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

התקשרו 050-711-8585 או השאירו פרטים:

לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

התקשרו 050-711-8585 או השאירו פרטים:
זקוקים לסיוע מהיר? נשמח לעזור בכל שאלה: