הסכמי ממון

תוכן עניינים

ככלל, הסכמי ממון הפכו לתחום נרחב וחם בשנים האחרונות. יותר ויותר זוגות החלו להיות פתוחים האופציה של עריכת הסכם משפטי בין הגבר לאישה, כזה שמסדיר את הנעיינים במהלך הנישואין, ובמידת הצורך גם אחריהם. למעשה, יותר ויותר זוגות מעוניינים בהסכם ממון, הסכם המקנה שקט נפשי לאורך כל חיי הנישואין, תוך ידיעה שהרכוש מוגן למקרים בהם יצטרך לבוא לידי מימוש. אז למי מתאימים הסכמי ממון? בדרך כלל יש פלחי אוכלוסייה מסוימים הזקוקים להם יותר מאחרים, למשל: ידועים בציבור; אך למעשה הסכמים מסוג זה עשויים לעזור לכל זוג באשר הוא.

להסכמים אלו ולצורת כתיבתם ישנן השלכות שחשוב להכיר – אז מה כדאי שתדעו לפני שאתם חותמים על הסכמי ממון?

 

מהו הסכם ממון?

למעשה, המקור של הסכם ממון הוא בחוק הנקרא "חוק יחסי ממון" אשר בין משמעויותיו השונות נמצאת גם המשמעות של הסדרת זכויותיהם של שני בני הזוג באופן טבעי על הרכוש, במקרה של גירושין. לפי הקבוע בחוק, במידה ולא נחתם הסכם ממון בין בני הזוג, הרכוש יתחלק מחצה ומחצה בין השניים – כלומר 50% מהרכוש באופן שווה לכל אחד. זה כמובן יוצא מתוך נקודת הנחה שהרכוש נצבר במהלך ההנישואין ושייך לשני בני הזוג במידה שווה.

 

אז אם הרכוש מתחלק באופן הוגן, למה בעצם לבקש הסכם ממון?

כאשר אחד מבני הזוג מגיע עם הכנסה יותר משמעותית לנישואין, מן הסתם אין זה יהיה הוגן שהרכוש יתחלק מחצה ומחצה. לכן, קובעים הסכם משותף בו הרכוש יתחלק כפי שנכתב בהסכם, ולא על פי הקבוע בחוק. 

אחת המשמעויות הבולטות של הסכם הממון על חייהם של בני הזוג, היא הגנה על דירת המגורים שלהם. במידה ולאחד מבני הזוג, למשל, יש מספר דירות לפני שהגיע לנישואין, הוא יכול להגן על הזכויות שלו בנכס באמצעות עיגון הבעלות שלו על הדירות בהסכם.

 

"אני מתלבט/ת האם כדאי לי לחתום על הסכם ממון?"

יש מספר יתרונות להסכם ממון שכדאי לשקול, לפני שחותמים על ההסכם כדאי לבחון האם רלוונטי לכם אחד מן המקרים הבאים:

  1. אתם רוצים, מסיבות כאלו ואחרות שהרכוש שצברתם במהלך הקשר לא יתחלק שווה בשווה ביניכם בסיום הקשר.
  2. יש לאחד מבני הזוג דירה שהוא מעוניין להשאיר אצלו.
  3. אתם מעוניינים בשקט נפשי במהלך הקשר.

 

בן/בת הזוג שלך מעוניינ/ת שתחתמו על ההסכם, ואינכם מעוניינים? 

שקלו את הסיבות שלעיל, אם שללתם את כולן, ואם לאחר שקילת הסיבות עדיין אינכם מעוניינים בהסכם ממון, שקלו להתייעץ עם עורך דין או מגשר.

מאמרים בנושא משפחה

לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

התקשרו 050-711-8585 או השאירו פרטים:
זקוקים לסיוע מהיר? נשמח לעזור בכל שאלה:

מוזמנים לחפש מידע באתר