תביעת מזונות

תוכן עניינים

תביעות מזונות יכולות להיתבע במהלך הליך הגירושין הראשוני או לאחר שמצבו הכלכלי ו/או יכולת ההשתכרות של ההורה האחראי על גידול ילדים משתנה. החוק קובע כי הליכי גירושין יתנהלו בהתחלה מחוץ לבית המשפט במטרה לנסות לגשר בין הצדדים. במהלך ניסיון הגישור ניתן כל אחד מן הצדדים יכול לומר איזה סכום מזונות יהיה הוגן ומספיק לדעתו. במקרים מסוימים הסכום המבוקש מתקבל ובמקרים אחרים יש צורך בהגשת תביעת מזונות. 

יש לציין כי תביעות מזונות לא נועדו לצורך מימון של ההורה והן אינן מהוות תחליף להכנסה מעבודה. 

בהמשך המאמר תוכלו למצוא מידע בנוגע לסוגים השונים של תביעות מזונות, באילו מקרים אישה לא זכאית לדמי מזונות ועוד מידע חיוני נוסף. 

 

סוגים שונים של תביעת מזונות

החוק במדינת ישראל מכיר בשני סוגים עיקריים של תביעות מזונות. ריכזנו עבורכם מידע בנוגע לכל אחד מן הסוגים. 

  • תביעת מזונות אישה – כאשר אנו מדברים על תביעות מזונות אישה אנחנו למעשה מדברים על מקרים בהם דמי המזונות משמשים לצורך שימור רמת החיים אליה התרגלה בת הזוג במהלך חיי הנישואין שלה. לאישה יש אפשרות לתבוע מבעלה תשלום דמי מזונות ( במידה והיא לא עובדת) אפילו אם הם נפרדו כבר אך הליך הגירושין עדיין לא הגיע לסיומו. 
  • תביעת מזונות ילדים – ההלכה היהודית קובעת כי אב חייב לשלם תשלומי מזונות אשר מכסים את הצרכים ההכרחיים של ילדיו הקטינים עד שהם מגיעים לגיל 15, לאחר גיל 15 על האב לשלם דמי מזונות לילדיו מדין צדקה. דין הצדקה אומר כי על ההורים להתחלק בתשלומי המזונות השוטפים ובהוצאות הקבועות על ילדיהם עד שהם מגיעים לגיל הבגרות ובהתאם ליכולת הכלכלית שלהם.

 

ישנם מקרים מסוימים בהם מוגשות תביעות מזונות בנוגע לילדים שכבר מלאו להם 18 שנים. במקרים מסוג זה פונים אל הסכם הגירושין ואל פסק הדין, במידה ולא נקבעו בהם תשלומי מזונות לילדים לאחר שיסיימו את הלימודים בתיכון, על הילד להגיש בכוחות עצמו תביעה למזונות. 

 

מתי אישה לא זכאית לדמי מזונות?

ניתן למנות מספר מצבים שונים בהם לאישה אין זכאות לקבל דמי מזונות מבעלה. חלק מן המצבים הללו הם: מצבים בהם האישה מרוויחה מספיק כסף כדי לאפשר לעצמה את רמת החיים אליה היא התרגלה במהלך חיי הנישואין שלה. אם האישה עובדת אך לא מצליחה להגיע לרמת החיים אליה היא התרגלה, יש לה אפשרות לתבוע את ההפרש.

כמו כן, נשים שעזבו את ביתם מרצונם החופשי, נשים מורדות על פי ההלכה ונשים בוגדות אינן זכאיות לקבלת דמי מזונות. 

 

*הבהרה: האמור הינו בגדר מידע כללי בלבד ואינו משמש כתחליף לייעוץ/ליווי משפטי. אין לראות באמור משום המלצה לנקיטת הליכים או להימנעות מהליכים, וכל המקבל החלטה על פי מאמר זה עושה זאת על שיקול דעתו ותחת אחריותו הבלעדית.

מאמרים בנושא משפחה

לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

התקשרו 050-711-8585 או השאירו פרטים:
זקוקים לסיוע מהיר? נשמח לעזור בכל שאלה:

מוזמנים לחפש מידע באתר