תביעה על פי חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים – זהו חוק ישראלי אשר נועד לספק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, ללא צורך בהוכחת רשלנות של הצד האחר. החוק קובע כי לכל אדם שנפגע בתאונת דרכים, לרבות הולכי רגל, רוכבי אופניים ורוכבי אופנועים, יש את הזכות לקבל פיצויים, גם אם הוא עצמו אשם במידה מסוימת בתאונה.
על פי החוק, הפיצוי אותו מקבלים נפגעי תאונות דרכים כולל את ההוצאות הרפואיות, את אובדן ההשתכרות, את הסבל, הכאב ואת הנזק הלא ממוני. בחלק מן המקרים, יש אפשרות לקבל פיצויים גם בגין נזק שנגרם לרכוש, כמו למשל נזק לבית או לרכב. החוק קובע כי את הפיצוי מספקת חברת הביטוח אשר מבטחת את הרכב המעורב בתאונה. במקרים בהם הרכב לא מבוטח, הפיצוי יינתן על ידי קרן הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים.
מה חשוב לדעת לפני שמגישים את התביעה?
טרם מגישים תביעת פיצויים על פי חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים ישנן מספר נקודות שחשוב להכיר:
- חשוב להגיש את התביעה תוך זמן קצר מהמועד בו התקיימה התאונה.
- יש לצרף לכתב התביעה את כל המסמכים הרלוונטיים ביניהם: תיעוד רפואי, דוחות משטרה וחוות דעת של מומחים.
- מומלץ להתייעץ עם עורך דין המתמחה מקצועי המתמחה בתחום תביעות תאונות דרכים על מנת להפוך את התהליך להרבה יותר פשוט.
מהם סוגי הפיצויים שניתן לקבל בעקבות תאונת דרכים?
החוק מגדיר מספר סוגי פיצויים שונים אותם ניתן לקבל בעקבות תאונת דרכים. ריכזנו עבורכם מידע בנוגע לכל אחד מסוגי הפיצויים:
- פיצויים בגין נזק גופני, לרבות אובדן יכולת השתכרות, הוצאות הנוגעות לטיפולים רפואיים, הפרעת חיים ועזרה מצד ג’.
- פיצויים בגין נזקים נפשיים, לרבות עוגמת נפש, כאב, סבל ושינויים במצב הרוח.
- פיצויים בגין נזק שנגרם לרכוש, לרבות תיקון או החלפה של כלי הרכב, רכוש אישי שנפגע במהלך התאונה ושכר דירה אם הבית ניזוק כתוצאה מהתאונה.
החשיבות של ייצוג מטעם עורך דין נזיקין
תביעות פיצויים בעקבות תאונות דרכים עשויות להיות מורכבות מאוד, וחשוב להיעזר בעורך דין מקצועי ובעל ניסיון על מנת להגדיל את הסיכויים לקבל פיצוי מלא. עורך הדין יוכל לסייע לכם להבין מהן הזכויות שלכם, יעזור לכם להכין את כתב התביעה בצורה נכונה, יאסוף עבורכם מסמכים שרלוונטיים לכתב התביעה, ינהל עבורכם את ההליכים המשפטיים השונים וכן הלאה.
אם נפגעתם בתאונת דרכים, פנו אלינו עוד היום ואנחנו נעזור לכם לקבל את הפיצוי שמגיע לכם.
*הבהרה: האמור הינו בגדר מידע כללי בלבד ואינו משמש כתחליף לייעוץ/ליווי משפטי. אין לראות באמור משום המלצה לנקיטת הליכים או להימנעות מהליכים, וכל המקבל החלטה על פי מאמר זה עושה זאת על שיקול דעתו ותחת אחריותו הבלעדית.