הוצאה לפועל זוכים: אתם בוודאי מכירים את התחושה שחייבים לכם כסף.
אין ספק שתחושת התסכול וחוסר האונים הזו
לעתים יכולה להיות קשה מנשוא.
עבור עסקים, המשמעות של חוב שלא שולם
היא פגיעה בסדר הטוב בעסק, פגיעה בתזרים ונזקים נוספים
הפוגעים בהתנהלות התקינה שלכם.
בכל הנוגע להוצאה לפועל זוכים, יכול להיות שכבר התחלתם להתבלבל:
מה זה בכלל צו תשלומים? איך פותחים לחייב תיק בהוצאה לפועל?
איך מגיעים עם החייב להסדר חובות נכון?
ועוד שאלות מהותיות בנושא שיסייעו לכם בהתמודדות
עם חייבים שלא פורעים את חובם –
לכן יצרנו את החלק הזה באתר שיסדר את כל המידע עבורכם.
לגבות את החוב בשלביו הראשוניים הוא עניין קריטי ביותר. סקרים ומחקרים מוכיחים שוב ושוב כי הסיכוי לקבל תשלום על חשבוניות לאחר שמועד התשלום שלהן עבר קטן עם כל יום שעובר, המשמעות היא שככל שתחכו עם התשלום, כך הסיכוי שלכם לדרוש אותו בצורה מהירה ופשוטה קטן והעניין עלול להסתבך. כדאי לנקוט פעולה כמה שיותר מוקדם ולהשיב את הצדק אל הידיים שלכם. כשפונים לעורך הדין שזהו עיסוקו היומיומי, ניתן לקבל “תמונת מצב” על החייב ולהבין די מהר אילו טכניקות ודרכי פעולה רלוונטיות קיימות במקרה הספציפי שלכם, ולהבין מה מהם רצוי לממש בפועל – עובדה זאת, תיתן לנו גם מידע רב באשר לאורך ההליך שהוא עצמו תלוי רבות בזמן הפעולה הראשוני לגביית החוב.
הזמן לשלוח מכתב התראה הוא ככלל: כמה שיותר מוקדם (כמובן זאת לאחר בירור ראשוני עם הלקוח ושימת לב להידלקות ה”נורות האדומות”). מומלץ אפילו לבצע שיחת טלפון מעורך הדין, זאת על מנת להפגין רצינות רבה יותר – שיחה בה עורך הדין ישקף חייב כי מדובר בהפרת חוזה ומוטל עליו לשלם את החובות. מומלץ בשיחה כזו לשקף לחייב את סכום החבות ואת המשמעויות המשפטיות – במידה ולא ישלם. מכתבי התראה מניעים את בעל החוב לפעולה ומונעים את השימוש בכלים משפטיים מורכבים יותר. עורך הדין ששולח את מכתב ההתראה מציין בו שבמידה ולא יענה החייב על מכתב ההתראה עלולים להיפתח נגדו הליכים
הוצאה לפועל היא כלי באמצעותו ניתן לספק הגנה מעשית לנושים – כלומר אנשים/חברות שמישהו אחר חייב להם כסף. הוצאה לפועל ממונה על ביצוע כלל הפעולות הנדרשות על מנת לגבות את החוב. בסמכותה להטיל עיקולים כגון עיקולי חשבון בנק, רכבים, נכסים ועוד, וגם להטיל הגבלות שונות כגון עיכוב יציאה מן הארץ של החייב – במידת הצורך. גוף ההוצאה לפועל פעמים רבות מבצע את פעילותיו בהתאם לפסיקת אחד מבתי המשפט. במידה וחייבים לכם כסף, אזי על מנת לקבל סיוע מגוף ההוצאה לפועל עליכם לפנות לאחת מהלשכות, פיזית או דרך האינטרנט ולהגיש פניה מסודרת. טרם הפניה מומלץ להתייעץ עם עורך דין.
זוכה הוא מי שחייבים לו כסף בהוצאה לפועל. כדי לדרוש את הכספים מול רשות ההוצאה לפועל ולחייב את האחר לשלם לו, עליו להחזיק במסמך מחייב כגון: פסק דין, שטר חוב, שיק או חוזה. חייב, לעומתו הוא אדם שקיבל פסק דין או מסמך מחייב אחר (שטר משכון, חוזה, צ’קים ועוד) לידיו ועליו לשלם את הכסף לאדם/גוף אחר. הוצאה לפועל היא הגוף המנהל האמון על הסדרת הכספים בין הזוכה לבין החייב, בהתאם לתנאים מסוימים ולנסיבות הספציפיות של אותו מקרה.
קיימים שני מסלולים בהוצאה לפועל דרכם זוכה יכול לעמוד על זכותו לקבל את כספו. כאשר החוב הכספי של חייב מסוים אינו עולה על 25,000, אותו זוכה יכול לדרוש את התשלום במסלול מקוצר לגביית החוב שאורכו עד 8 חודשים. מטרת מסלול זה היא לא לערב במידה רבה את הזוכה בהליך, ואת כל הפעולות בתיק מנהל רשם ההוצאה לפועל. לכל סכום מעל סכום זה, החייב יידרש לפעול במסגרת המסלול הרגיל. עבור חוב מזונות, בקשות למימון משכון או משכנתא ועבור בקשות נגד חייב שניתן לו צו איחוד תיקים לא ניתן לפעול במסגרת המסלול המקוצר.
יש שני סוגים של חיובים בהם אותם ניתן להגיש להוצאה לפועל: שטרות – שטר הוא כל מסמך קביל המעיד על חוב של אדם או גוף א’ לאדם או גוף ב’. שטר יכול להיות שיקים, שטרי משכנתא ועוד. פסקי דין – פסקי דין הם למעשה הוראת תשלום שניתנה על ידי בתי המשפט המורה על חייב לשלם בעקבות תביעה כספית או בעקבות אי תשלום חוב קיים. פסקי דין יכולים לצאת ע”י בתי דין מנהליים או רבניים.
ראש ההוצאה לפועל, פועל בשני מישורים – הראשון הוא המישור השיפוטי – הוא רשאי לפסוק כנגד אנשים או גופים החלטות וצווים. בתפקידו הניהולי הוא אחראי על כתיבת אזהרות וצווים, ניהול חקירות יכולת כנגד חייבים ועוד.
המצאת אזהרה לחייב היא הליך מוקדם המתבצע לפני פתיחת תיק הוצאה לפועל נגד חייב. מדובר במכתב רשמי שנשלח מהזוכה (הנושה) אל החייב, ומודיע לו כי אם לא יפרע את חובו תוך 21 יום, יפתח נגדו תיק הוצאה לפועל. המטרה של המצאת אזהרה היא לאפשר לחייב “דרישת תשלום אחרונה” לפני נקיטת צעדים משפטיים נגדו. כמו כן, היא נועדה ליידע את החייב על הכוונה להוציא לפועל את החוב, ולתת לו הזדמנות להסדיר את ענייניו בטרם יינקטו נגדו הליכי הוצאה לפועל. המצאת האזהרה היא תנאי מוקדם בחוק לפתיחת תיק הוצאה לפועל.
משך הזמן שלוקח לפתוח תיק הוצאה לפועל משתנה בהתאם לסוג החוב ומורכבות התיק, אך בדרך כלל התהליך אינו ארוך. אם מדובר בבקשה לאישור וביצוע פסק דין, לאחר הגשת הבקשה על ידי הזוכה, רשות ההוצאה לפועל בודקת כי פסק הדין אכן חלוט וכי חלפו 21 ימים ממתן פסק הדין. אם כן, התיק נפתח באופן מיידי. במקרים של המחאות ושטרות שחזרו, שוברי תשלום וכדומה – משך הטיפול בבקשה לפתיחת תיק הוא בין שבוע לשבועיים בדרך כלל, בהתאם לעומס במשרד ההוצל”פ. יש לקחת בחשבון כי אם רשות ההוצאה לפועל דורשת השלמת מסמכים חסרים או תיקון פגמים בבקשה, התהליך יכול להימשך זמן רב יותר. ככלל, מרגע הגשת הבקשה התקינה והשלמת המסמכים הנדרשים, פתיחת התיק אמורה להיות עניין של ימים ספורים.
עלויות פתיחת תיק ברשות ההוצאה לפועל משתנות בהתאם לסוג התיק. כך למשל, פתיחת תיק תובענה על סכום קצוב כרוכה בתשלום אגרה של 1% מסכום התביעה או מינימום של 93 ש”ח, הנמוך מביניהם. תיק שנפתח לצורך ביצוע שטר או שיק, עולה יותר – 1.25% מסכום השטר/שיק, או לכל הפחות 162 ש”ח. בנוסף, בפתיחת תיקים מסוימים נגבות גם אגרות ניהול תיק נוספות. לדוגמה, בתיק שטרות במסלול מקוצר נגבים 70 ש”ח נוספים עבור ניהול התיק. סוגי תיקים נוספים כוללים תיקי פסק דין כספיים, תיקי משכון, תיקי מזונות ועוד – כאשר עלויות הפתיחה שונות בהתאם לסוג התיק. לסיכום, עלויות פתיחת התיק נעות בין עשרות שקלים בודדים במקרים מסוימים, ועד למאות ואלפי שקלים בתיקים מורכבים יותר, בהתאם לנסיבות.
על אף שניתן לעקל מגוון רחב של נכסים, קובע חוק ההוצאה לפועל פטורים והגבלות מסוימות. לדוגמא, פטור מעיקול על מיטלטלין בסיסיים וציוד מקצועי הדרושים לפרנסה. בנוסף על כך ישנן הגבלות על שיעור המשכורת אותה ניתן לעקל.
אחת מדרכי הפעולה הפופולריות והיעילות ביותר במשפט האזרחי מסחרי היא שליחת מכתבי התראה לפני תביעה בתור התראה לפני נקיטת הליכים משפטיים. ברוב המוחלט של
זוכה בהוצאה לפועל הוא אדם המחזיק בפסק דין, חשבון מסוים, שיק או כל מסמך כספי אחר המוכיח כי החייב צריך לשלם לו סכום כספי.
יש מגוון מקרים בהם אנשים פרטיים ועסקים אשר קיים נגדם חוב כספי כלשהו אינם מוכנים לפרוע אותו במשך זמן רב, ואינם מוכנים להגיע להסדר
חלק גדול מהאנשים שנשאלים האם הם יודעים להסביר מהם הליכי הוצאה לפועל, האם וכיצד ניתן להתמודד עם הליכי הוצאה לפועל ומה המשמעות של הליכי
במקרים בהם אדם מחליט כי הוא רוצה לפנות ללשכת ההוצאה לפועל מאחר ואדם אחר שחייב לו כסף אינו מוכן לשלם את החוב שלו, עליו
כאשר אנו מדברים על מזונות בהוצאה לפועל / הוצאה לפועל מזונות, אנחנו למעשה מדברים על חוב קבוע וחודשי אותו נדרש לשלם האב של הילדים
כל הזכויות שמורות לדרעי רייפר ושות’ עורכי דין 2024 © | מפת אתר | מדיניות פרטיות | תנאי שימוש לאתר | הצהרת נגישות
CONVERTUS קידום ובניית אתרים לעסקים