כל אחד זקוק לביטחון. גם בשעת השמחה הגדולה, כאשר זוגות מתחתנים ומתחייבים אל אהבת ליבם, הם רוצים לדעת שיש להם ביטחון – מסמך אחד אשר יגן עליהם בשעה הקשה, מפני אירועים שעלולים לקרות בעתיד.
כשם שאנו עושים ביטוח בריאות, וכשם שאנו עושים ביטוח לרכב המגן עלינו מפני אירועים שעלולים לקרות בעתיד, כך כדאי לבטח גם את הזוגיות שלנו ולדאוג שבשעה הקשה, אם חלילה תבוא לידי ביטוי – יהיה מענה הולם המכבד את הזכויות של שני הצדדים בהסכם.
מה זה למעשה “הסכם זוגיות”?
הסכם זוגיות הוא הסכם המכונה גם “הסכם ממון” ותפקידו לקבוע מערכת חוקים והגבלות שיקרו במידה והזוג יבחר להתגרש בעתיד, או במקרה מוות של אחד מבני הזוג. מסמך ההסכם למעשה מציג איך יתחלק הרכוש בין בני הזוג, איזה חלק יקבל כל אחד ומענה לסוגיות כמו: מה קורה אם רכוש נצבר במהלך הזוגיות ולא לפניה? מה קורה אם בן זוג אחד הגיע לזוגיות עם יותר רכוש מהשני?
החשיבות של הסכם זוגיות – למה צריך את זה?
יש הסבורים שהטענה הנפוצה היא הנכונה וגורסים כי זוג בתחילת הדרך אינו צריך בכלל לחשוב על היום שבו יתגרשו. אך כאן טמונה הטעות – לבטח רכוש בהסכם מסודר אינו בהכרח אומר שהזוג יתגרש, אך הביטוח מקנה שקט נפשי וידיעה פנימית שהכל יהיה בסדר גם במקרה הגרוע מכל – בדיוק כפי שאדם מבצע ביטוח תאונות למרות שאינו מייחל כלל ליום שבו יחווה תאונה.
מה יקרה בהיעדר הסכם זוגיות?
בהיעדר ההסכם, כאשר הזוג מתגרש כל אחד מבני הזוג רשאי לטעון שרכושו של האחר הוא בעצם רכושו שלו. מדובר במצב בעייתי שלרוב גורר מלחמות בין בני הזוג ורק מחבל בקשר עוד יותר. במידה ויש ילדים בתמונה, הפגיעה סביר להניח תבוא לידי ביטוי גם בחייהם, שכן הריבים ברוב המקרים אינם יהיו רק על הרכוש, אלא גם על משמורת הילדים והמזונות. לכן כל כך חשוב לבטח מקרים כאלה ולהיות מוכנים להם מבעוד מועד. מסתמן כי דווקא כשאתם לא חושבים שמצב כזה הוא אפשרי בכלל, דווקא בנקודה זו זהו בדיוק העיתוי הנכון לבצע את ההסכם.