לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

התקשרו 050-711-8585 או השאירו פרטים:

הקמת חברה

תוכן עניינים

לא מעט בעלי עסקים מחליטים ביום מן הימים להעביר את מעמדם המשפטי לחברה בע”מ. למעשה, אין כמעט בעל עסק שמנהל עובדים שלא שואף לעשות את המעבר הזה במוקדם או במאוחר בחייו. אנשים מחליטים להתאגד כחברה בע”מ במקום כעסק ממגוון סיבות, חלק מהסיבות תדמיתיות – למשל, הלקוחות שלכם רואים אתכם בעין יותר “יפה” כאשר אתם מוסיפים את המילה “בע”מ” לאחר שם החברה וזה משדר רצינות, מה שלא מעט פעמים אפילו מאפשר לכם להעלות מחירים; ובנוסף אנו מדברים על תדמית מול הצוות שלכם. אין עובד שלא רוצה להצטרף לצוות שחותר למען משימה משותפת שמגדילה את עוצמתה ככל שעובר הזמן: זו בדיוק המשמעות של הפגנת הרצינות שהעובדים רואים כאשר העסק מתאגד לכדי חברה בע”מ.

 

יתרונות הקמת חברה בע”מ

הקמת חברה בע”מ טומנת בחובה אף יתרונות רבים ונוספים כגון היבטי מיסוי שכעת חלים על שני גופים: גם על הבעלים, שיכול למשוך משכורת עם תלוש או באמצעות דיבידנד, וגם על החברה עצמה – שמשלמת מס חברות. יתרונות נוספים שמעניקה הקמת חברה הם ההיבטים המשפטיים – העבודה כעוסק מורשה מכילה סיכון רב שאינו סביר להכלה לאורך זמן עבור אדם ספציפי. במידה ותובעים עסק, למעשה תובעים את הבעלים והוא אחראי במלוא מובן המילה לתשלום הכספים שנתבעו. אך בתור חברה בע”מ – החברה היא “בעירבון מוגבל” – והתנאים וההגבלות החלים עליה הם שונים משמעותית, ועל כן לא פעם היא יכולה לקחת סיכונים גדולים יותר כדי לצמוח.

 

בואו נבהיר את המונח – חברה בע”מ – מהי?

חברה בע”מ, בשונה מעוסק מורשה היא ישות משפטית הפועלת בפני עצמה שקיימים לה בעלים אחד או מספר בעלים הקרויים “בעלי מניות“. החברה היא הדרך היעילה ביותר להסדרת פעילות עסקית מעל גובה מחזור מסוים, וזאת בשל העובדה כי מטרתה היא לפעול בפני עצמה על ידי האנשים שעובדים בה. בהקמת חברה יש אפשרות לבצע הפרדה בין הבעלים לבין החברה עצמה, כפי שכבר הוזכר בפסקה הקודמת: במקרה של חובות שנערמים או במקרים של פשיטת רגל, הבעלים לא יהיו מעורבים בחובות בתור עצמם – קרי לא יהיה ניתן לעקל להם רכוש בעקבות חובות של החברה, או להטיל עליהם הגבלות מסוימות (ישנם סייגים בחוק, אם למשל מתגלה מקרה של מרמה או חוסר הגינות בתוך החברה, ניתן לערב גם את הבעלים בהליך המשפטי).

 

מתי הזמן הנכון להקמת חברה?

היינו רוצים לציין זאת במספר אחד ברור, אך האמת היא מורכבת יותר ואין “מספר קסם” של מחזור חודשי בו כדאי לעבור לחברה בע”מ. ההחלטה תלויה במספר פרמטרים כגון: סוג העסק, גודל הסיכון המתאפשר ללקיחה, עלויות ניהול חשבונות, שיקולי מיסוי ועוד.

אהבתם? שתפו:
תמונה של עו''ד אייל רייפר​

עו''ד אייל רייפר​

עו"ד אייל רייפר, שותף מייסד במשרד דרעי-רייפר ושות', הוא מומחה בתחום ההוצאה לפועל, זכויות עובדים ותיקי חייבים וזוכים. עם ניסיון עשיר בעבודה בפרקליטות ובהוצאה לפועל, אייל מביא עמו הבנה מעמיקה של המערכת המשפטית ויכולת ייחודית להעניק ללקוחותיו פתרונות משפטיים מדויקים ואפקטיביים. בנוסף, לאייל יש ניסיון עסקי נרחב בישראל ובארצות הברית, מה שמאפשר לו לשלב תובנות מעולם העסקים בניהול תיקים משפטיים, ולהבטיח גישה מקיפה ומותאמת אישית לכל לקוח.

מאמרים בנושא משפט מסחרי

לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

התקשרו 050-711-8585 או השאירו פרטים:
זקוקים לסיוע מהיר? נשמח לעזור בכל שאלה: