במקרים רבים, שכנים בבתים משותפים נקלעים לסכסוכי שכנים מסיבות שונות, בחלק מאותם מקרים סכסוכי השכנים מסתבכים ונעשים קיצוניים עד לרמה של הגשת תלונה במשטרת ישראל וטיפול פלילי בסכסוך.
כאשר אנו מדברים על סכסוכי שכנים הרי שנוכל למצוא מגוון רחב של סיבות אשר עשויות להוביל לאותם סכסוכים. חלק מהסיבות הללו הן: סכסוכי שכנים הנוגעים לועד הבית, סכסוכי שכנים הנוגעים להצבה של גדר מפרידה או גבול מפריד אחר, סכסוכי שכנים בעקבות נזילות ועוד.
כפי שניתן לראות ישנן סיבות רבות המובילות בסופו של דבר לסכסוכים בין שכנים, זאת מאחר שאנשים רבים נוטים לחשוב כי הם רשאים ויכולים להתנהל איך שהם רוצים בדירה שעליה הם משלמים. אך בפועל הדרך הטובה ביותר להימנע מסכסוכים בין שכנים היא להתחשב באחר ולהבין כי חיים במבנה משותף לא נוגעים אך ורק לנו.
סכסוכי שכנים בעקבות רעשים
אחת הסיבות הפופולריות ביותר לסכסוכים בין שכנים היה מטרדים של רעש או לכלוך וריחות לא נעימים. כאשר אנו מנהלים את חיינו במבנה משותף אנחנו למעשה חולקים את שטח המבנה עם עוד אנשים נוספים. בחלק מן המקרים אותם אנשים לא מוכנים להתחשב בסביבה שלהם והם לא מוכנים להגביל את הפעולות השונות שהם מבצעים. כתוצאה מכך אותם אנשים מפריעים לשכנים האחרים בבניין על ידי השמעת מוזיקה חזקה, זיהום של חדר המדרגות במבנה וכן הלאה.
החוק קובע כי חל איסור להקים רעש או להשמיע רעשים חריגים על ידי שימוש במכשירי קול בין השעות 14:00-16:00 וגם בין השעות 23:00 ועד השעה 7:00 של היום אחרי. במהלך השנה ישנם מספר תאריכים מסוימים בהם יש אפשרות להשמיע רעש גם בשעות האסורות בחוק.
עוד נקבע בחוק, כי קיימת חובה להגביל את הרעש שיוצא מדירות שכנים, במקרים בהם השכנים אינם מוכן להגביל את הרעש שיוצא מדירתם הדבר משמש בתור עילה משמעותית להגשה של תלונה נגדם ופנייה לעורך דין בעל התמחות בפתרון סכסוכי שכנים.
קיבלתי תביעה משכן, מה אפשר לעשות?
אם קיבלתם תביעה מאחד השכנים במבנה המשותף בו אתם חיים הדבר הראשון שעליכם להבין הוא כי מן הסתם – אסור לכם לקחת את החוק לידיים. אם ניסיתם להגיע להבנה מסוימת עם אותו שכן ללא כל הצלחה, אל תפעלו בכוח או באלימות כי לבסוף זה יבוא לרעתכם (גם אם תחליטו ללכת להליכים משפטיים).
מה שכדאי לעשות במקרים כאלה זה לפנות לעורך דין בעל התמחות בפתרון סכסוכים בין שכנים כדי שיסביר לכם את החוק וימליץ לכם על דרך הפעולה הטובה ביותר אל מול השכן ואל מול רשויות החוק.
*הבהרה: האמור הינו בגדר מידע כללי בלבד ואינו משמש כתחליף לייעוץ/ליווי משפטי. אין לראות באמור משום המלצה לנקיטת הליכים או להימנעות מהליכים, וכל המקבל החלטה על פי מאמר זה עושה זאת על שיקול דעתו ותחת אחריותו הבלעדית.