לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

התקשרו 050-711-8585 או השאירו פרטים:

תביעות מקרקעין

תוכן עניינים

תביעות מקרקעין מהוות נתח די גדול מכלל התביעות המוגשות מדי שנה במדינת ישראל. מדובר בתביעות על נושאים שונים לרבות: בעלויות על שטחים, החזקת נכסים ועוד, הינם נושאים בעלי רגישות גבוהה אשר יכולים להוביל בסופו של דבר לסכסוך משפטי. 

החוק במדינת ישראל מפריד בין סוגים שונים של תביעות מקרקעין, חלק מאותן תביעות עוברות דיון בבית משפט השלום וחלק מהן בבית המשפט המחוזי. 

 

תביעות מקרקעין – החשיבות של דרך פעולה נכונה

יכול להיות שרכשתם בזמן האחרון נכס, לפתע גיליתם בו ליקויים מסוימים ובעקבות כך אתם רוצים לתבוע את האדם אשר מכר לכם את הנכס עם הליקויים מבלי לומר לכם על כך. כמו כן, יכולות להיות סיבות נוספות אשר בגינן אנשים מעוניינים לתבוע בעלי נכסי מקרקעין. בכל אופן, ללא כל קשר לסיבת התביעה, חשוב מאוד לפעול בהתאם לשלבים שקבע החוק במדינת ישראל, נוסף על כך קיימת חשיבות רבה לפעילות נכונה אל מול כל אחת מהרשויות הרלוונטיות. ככל שתקפידו על הוכחות מדויקות ומידע מדויק ככל הניתן, כך היחס שתקבלו מבית המשפט יהיה רציני יותר. יתר על כן, תביעות משפטיות אשר מאורגנות באופן נכון ומתבצעות בליווי של עורך דין מקצועי ומנוסה, במקרים רבים עתידות להסתיים לטובתו של הצד התובע. 

 

מהי הסמכות המשפטית שאליה יש לפנות?

תחום דיני מקרקעין נחשב לתחום משפטי רחב מאוד הטומן בחובו מגוון רחב של נושאים נוספים. תחום דיני מקרקעין כולל בתוכו נושאים מורכבים כמו סכסוכים הנוגעים לבעלות על נדל”ן, אך במקביל גם נושאים פחות מורכבים כמו סכסוכים המתנהלים סביב פינוי דיירים, חוזי שכירות או שמא בקשות הנוגעות לפירוק הסכמי שותפות במקרקעין. 

 

החוק במדינת ישראל קובע כי לא כל התביעות אשר נוגעות בתחום דיני המקרקעין יוגשו בבית משפט זהה. החוק קובע חלוקה ברורה בין בית משפט השלום לבין בית המשפט המחוזי בכל הנוגע לתביעות מקרקעין. הדבר דומה לחלוקה המבוצעת בעניינים הנוגעים לתביעות כספיות, אך במקרים של תביעות מקרקעין מדובר בחלוקה מסובכת יותר אשר מצריכה הבנה רצינית בתחום, זאת מאחר שתביעות המוגשות לבית משפט שאינו מחזיק בסמכות לדון בהן עלולות להימחק. 

 

על פי החוק במדינת ישראל יש להגיש לבית משפט השלום תביעות העוסקות בנושאים של: שימוש, חזקה, חלוקת מקרקעין וחלוקת שימוש במקרקעין. הנושאים הללו מכסים את רוב הסכסוכים השונים אשר עוסקים בחוזי שכירות לטווחים קצרים ובינוניים. 

בית המשפט המחוזי הוא בעל הסמכות לעסוק בכל הנושאים בהם בית משפט השלום לא יכול לעסוק על פי החוק. 

 

*הבהרה: האמור הינו בגדר מידע כללי בלבד ואינו משמש כתחליף לייעוץ/ליווי משפטי. אין לראות באמור משום המלצה לנקיטת הליכים או להימנעות מהליכים, וכל המקבל החלטה על פי מאמר זה עושה זאת על שיקול דעתו ותחת אחריותו הבלעדית.

אהבתם? שתפו:
תמונה של עו''ד אייל רייפר​

עו''ד אייל רייפר​

עו"ד אייל רייפר, שותף מייסד במשרד דרעי-רייפר ושות', הוא מומחה בתחום ההוצאה לפועל, זכויות עובדים ותיקי חייבים וזוכים. עם ניסיון עשיר בעבודה בפרקליטות ובהוצאה לפועל, אייל מביא עמו הבנה מעמיקה של המערכת המשפטית ויכולת ייחודית להעניק ללקוחותיו פתרונות משפטיים מדויקים ואפקטיביים. בנוסף, לאייל יש ניסיון עסקי נרחב בישראל ובארצות הברית, מה שמאפשר לו לשלב תובנות מעולם העסקים בניהול תיקים משפטיים, ולהבטיח גישה מקיפה ומותאמת אישית לכל לקוח.

מאמרים בנושא נדל"ן

לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

התקשרו 050-711-8585 או השאירו פרטים:
זקוקים לסיוע מהיר? נשמח לעזור בכל שאלה: